Werken nutsleidingen in Nieuwstraat en Uitbreidingstraat

Gepubliceerd op woensdag 3 apr 2024 om 14:29

In september 2023 heeft Pidpa nieuwe waterleidingen gelegd in de Uitbreidingstraat en de Nieuwstraat.

Van die gelegenheid hebben andere nutsbedrijven, zoals Fluvius (gas) en Fiberklaar, gebruik gemaakt om ook hun leidingen gelijktijdig te saneren.


Jammer genoeg kan er niet op feiten vooruit gelopen worden: Er liep toen nog geen aanvraag voor nieuwe appartementsblokken in de Uitbreidingstraat 70 en 83. Daarom moet binnenkort opnieuw ter hoogte van deze woningen gewerkt worden om hen van alle nodige nutsleidingen te voorzien. 

De volgende werken staan alvast op de planning:

  • 8 tot 23 april: laagspanning en WYRE (Telenet) van de watertoren tot aan huisnummer 70. Er wordt gewerkt in twee stukken. De straat wordt tijdelijk √©√©nrichtingsverkeer.
  • 15 tot 19 april: Proximus wordt aangelegd voor het appartementsblok op nummer 70.- 18 tot 22 april: Pidpa legt riolering aan voor de nieuwbouw op nummer 83.
  • Er ligt een nieuwe waterleiding in de Nieuw- en Uitbreidingstraat, maar de woningen zijn nog niet aangesloten op de nieuwe leiding. De nieuwe leiding is nu grondig gespoeld, gecontroleerd en de waterkwaliteit is ondertussen zeer goed. Pidpa zal de volgende weken starten met het individueel aansluiten van de huizen op de nieuwe leiding. Exacte data zijn nog niet gekend. Pidpa zal de werken ruim op voorhand communiceren door in elke woning een brief in de bus te steken.