Vervoer minder mobiele personen

Minder mobiele personen met een beperkt inkomen kunnen voor hun verplaatsingen gebruik maken van de Minder Mobielen Centrale. U kunt een rit aanvragen onder andere om familie te bezoeken, om deel te nemen aan een socio-culturele activiteit, om boodschappen te doen, om naar de dokter te gaan. Dagelijks ziekenvervoer (nierdialyse, revalidatie, bestralingen, ...) is echter niet mogelijk.

Voorwaarden

  • U kunt zich moeilijk verplaatsen.
  • U hebt een beperkt inkomen.
  • U hebt geen eigen vervoersmiddel.
  • U kunt geen gebruik maken van het openbaar vervoer vanwege ziekte, ouderdom of handicap.

Procedure

U wordt lid van de Minder Mobielen Centrale. Eens u lid bent, kunt u ritten aanvragen. De rit vraagt u aan 48 uur op voorhand.

Voor wie?

Inwoners van Lint, met een beperkt inkomen (maximaal tweemaal het leefloon), kunnen een ritje reserveren bij de Minder Mobielen Centrale in het dienstencentrum.

Hoe werkt het?

Het zijn vrijwillige chauffeurs die u, tegen vergoeding, vervoeren met hun eigen wagen. Het lokaal bestuurt beschikt tevens over een aangepast voertuig, type Renault Kangoo waar 1 vaste rolstoelpatiënt met begeleider kan vervoerd worden. 

Hoeveel kost het?

U betaalt een jaarlijks lidgeld van 12 euro en 18 euro  als je partner zich ook inschrijft. Aan de chauffeur betaalt u een kleine kilometervergoeding, momenteel is dit 0,35 eurocent/km. 

Wilt u zich graag inzetten als vrijwillige chauffeur? 

Kom dan even langs bij de centrumleider! 

Contact