Laarzenpad Lint-Hove

Inhoud

Bent u al eens gaan wandelen langs de verbinding tussen de Boshoek en de Luitersheide (grens van Hove en Lint). Open landschap – verborgen achter woonwijken en lintbebouwing – toegankelijk en beleefbaar maken voor wandelaars of buurtbewoners is één van de doelstellingen binnen het open ruimte project Zuidrand. Daarom sloegen de gemeenten en streekvereniging Zuidrand de handen in elkaar en gingen ze in overleg met aangelanden en eigenaars. Dankzij de bereidwillige medewerking van de lokale landbouwers, particuliere grondbezitters en openbare instanties zoals OCMW’s en het Agentschap voor Natuur en Bos kon een klein jaar later het nieuwe wandeltraject tussen beiden gemeenten geopend worden.
 
Meer wandelen in de Zuidrand? www.toerismezuidrand.be

 

 

Voorwaarden

Belangrijk! Honden zijn vanaf 1 mei 2018, op dit traject en ook op de buurtweg 44 (verbinding tussen Luitersheide en het bos van Marpingen (Kapellekensbos) niet meer toegelaten!

Voor wie

Waar eerst geen doorgang was, is nu iedereen welkom. Dat privé-eigenaars toegang over hun grond geven, verdient zeker respect. En er wordt van de wandelaars ook verwacht dat ze dat tonen. Blijf dus op het aangeduide traject, wees voorzichtig bij het vee in de weide, laat geen afval achter, beschadig geen gewassen, groenten of fruit en honden blijven thuis. Dat laatste is niet onbelangrijk; honden kunnen immers ziekten overdragen die het vee ernstige schade kunnen berokkenen. Landschapspark Zuidrand heeft ook een oproep gelanceerd voor peters en meters. Deze vrijwilligers zullen op geregelde tijdstippen het wandelpad controleren, en zijn ook een eerste aanspreekpunt voor aangelanden en wandelaars. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen van deze wandeling kan blijven genieten! Ook interesse in een peter- of meterschap? Geef gerust een seintje aan de milieudienst! De wandeling ontsluit het landschap van de Luitersheide zoals het is: bossen, drassig valleigebied, akkers tuinen en weiden. Er zijn veepoortjes en een brugje geplaatst, maar verder zijn de ondergrond en het landschap ongemoeid gelaten. Laarzen zijn dus aan te raden en de wandeling is niet toegankelijk voor rolstoelen en buggy's.

Downloads

Contact

Mobiliteit

Adres
Koning Albertstraat 41 , 2547 Lint Routebeschrijving
Tel.
03 460 13 36