Klimaatbos

Het Lintse gemeentebestuur kocht onlangs enkele weilanden aan voor bosuitbreiding aan Luitersheide (langs de fietsostrade). Hier zal een klimaatbos worden aangeplant. De gemeente werkt hiervoor samen met verschillende partners waaronder BOS+, de streekvereniging Zuidrand en Natuurpunt Land van Reyen.

Er werd ook een amfibieënpoel gegraven; een nieuwe habitat voor o.a. de vele kikkers, padden en salamanders in de buurt.

Aan het klimaatbos verbindt een nieuwe wandelweg met het Laarzenpad. 

Zo kan u een korte wandeling maken door de mooie natuur of meteen de Grote Boshoek verkennen via het Bos-en Beemdenpad.
Dit pad is b
ewegwijzerd met groene pijlen (8,4 km of met uitbreiding 10km). 

Aan het Kerkplein vindt u ook een infobord met de wandelingen of gaat u op pad met de Zuidrand wandelkaart

Praktisch

Het klimaatbos is gelegen aan de fietsostrade in Lint. Er zijn fietsenstallingen voorzien waar u uw fiets kan achterlaten. 

Op onderstaande plaatsen kan u uw wagen gemakkelijk en veilig achterlaten en uw wandeling starten door de markeringen die langs deze parkeerplaatsen lopen, te volgen. 

Kerkplein en Torfsstraat (aan de spoorweg). Steek de spoorweg over aan de Statiestraat en neem rechts op de fietsostrade om het klimaatbos te bereiken. 

Lerenveld (aan de voetbal). Steek de spoorweg over aan Luitersheide (chirolokalen) en neem links op de fietsostrade om het klimaatbos te bereiken. 

Opgelet: laat je wagen vooral niet achter op bermen, aan de kant van de weg of in het begin van de veldwegen die naar het Uilenbos leiden. Deze zijn hier niet voor bestemd en brengen de verkeersveiligheid in het gedrang. 

Honden zijn helaas niet toegelaten, ze kunnen immers ziekten overdragen die het vee ernstige schade kunnen berokkenen.