Inzet van mobiele camera's

Het lokaal bestuur Lint heeft een gloednieuwe aanpak om onder andere sluikstort en diefstal een halt toe te roepen! De kracht van twee mobiele camera's wordt ingezet om onze prachtige gemeente nog veiliger en schoner te maken.

Met deze hypermoderne camera's houden we een scherp oog op de omgeving, 24/7. Ze zorgen niet alleen voor extra veiligheid, maar dragen ook bij aan het behoud van onze groene omgeving. 

Regelmatig zal het bestuur informeren over de inzet van deze camera's maar noch locatie, noch beelden worden vrijgegeven. Uiteraard worden de beelden wel door bevoegde instanties gebruikt. 

Het gebruik van mobiele camera's in de openbare ruimte biedt verschillende voordelen:

  1. Flexibiliteit: mobiele camera's kunnen eenvoudig verplaatst worden naar verschillende locaties in de gemeente, afhankelijk van de behoeften en prioriteiten. Dit betekent dat ze snel kunnen worden ingezet op specifieke hotspots waar sluikstorten, diefstal of andere problemen zich voordoen.
  2. Preventie: het feit dat mobiele camera's tijdelijk kunnen worden geplaatst, dient als een preventieve maatregel. Wetende dat er camera's aanwezig zijn, kan potentiƫle daders ontmoedigen om strafbare feiten te plegen.
  3. Snelle reactie: mobiele camera's stellen ons in staat om snel te reageren op noodsituaties of incidenten. Ze kunnen helpen bij het identificeren van verdachten en bieden waardevolle informatie aan wetshandhavers.
  4. Kostenbesparing: in vergelijking met vaste camerabeveiligingssystemen zijn mobiele camera's vaak kosteneffectiever, omdat ze niet permanent geĆÆnstalleerd hoeven te worden.
  5. Tijdelijke evenementen: mobiele camera's kunnen ook worden ingezet tijdens (tijdelijke) evenementen in de gemeente om de veiligheid van deelnemers en bezoekers te waarborgen.

Kortom, mobiele camera's bieden gemeenten zoals Lint een flexibele en effectieve manier om de veiligheid en leefbaarheid van de openbare ruimte te verbeteren.

Gerelateerde items

Contact