Registreer je als Lintse groeter!

Gepubliceerd op vrijdag 24 feb 2023 om 07:45

Registreer je als Lintse groeter!

Lintenaar Aline Paciorkowski lanceerde een fantastisch initiatief: laten we meer goeiendag zeggen tegen elkaar!

Haar droom is om iedereen in onze gemeente ertoe aan te zetten om elkaar gewoon te groeten: met een glimlach, een hoofdbuiging, een wuivende hand, een “hallo” of “goeiedag”. Het kan overal: op straat, in de winkel, bij het instappen op de bus,…. Het kost niets om vriendelijk te zijn en ze hoopt dat het bij iedereen hetzelfde positieve effect geeft als bij haarzelf. Haar dag kan alvast niet meer stuk, als iemand haar groet beantwoordt. En geldt dat ook niet voor jou...? 

Hoe komt ze op dit idee? Tijdens de coronaperiode is het idee gegroeid om iets met dat groeten te doen in onze gemeente. Er waren toen weinig mensen op straat en het viel haar op dat
iedereen voor zich keek. Ze dacht: “als één van de kleinste gemeenten in de provincie Antwerpen, zou het toch moeten lukken om iedereen zover te krijgen om elkaar te groeten. In deze moeilijke covidtijd, zou dit toch wat steun kunnen bieden?”. Destijds, in het programma Fata Morgana, lukte het om de inwoners van een gemeente te doen samenwerken om een record te behalen. Waarom zou het niet in Lint lukken, om met z’n allen iets grootschalig en positiefs te doen?". 

Aantal geregistreerde groeters: 78

Doe mee en registreer je nu!

Digitaal loket