IGEAN & Vlaco: Online infosessies

ONLINE INFOSESSIES

Regelmatig organiseert IGEAN in samenwerking met Vlaco infosessies over volgende onderwerpen:
 • Thuiscomposteren (21 april, 12 mei, 23 juni)
  Wist u dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in uw tuin? En dat u compost zelf kunt produceren door uw groente,- fruit- en tuinresten thuis te composteren? Uw tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur maar u bespaart er zelfs geld en afval mee. En bovendien houdt u de duurzame kringloop in stand.
 • Grasbeheer: grasafval voorkomen en verwerken (19 april, 16 juni)
  Onze tuin produceert jaarlijks heel wat grasmaaisel. Voor velen is deze wekelijkse maaibeurt een bron van ongemak.  Nochtans kan u het grasmaaisel op verschillende manieren in de eigen tuin verwerken. Deze online-les behandelt grasalternatieven, maaiselgebruik en oplossen van grote en kleine gazonproblemen. 
 • Snoeihout voorkomen en verwerken (3 mei)
  Een tuin waarin veel moet gewerkt worden, levert ook veel afval op.  Eén van de steeds weerkerende karweien is het snoeien van hagen en struiken. Toch kan u ook hier werk en afval voorkomen en kan u het verkregen snoeihout nuttig aanwenden in de tuin. In deze onlineles krijgt u tips en tricks met heel wat inspirerend beeldmateriaal. 
 • Bewaartechnieken voor voedsel (10 mei)
  Door gebruik te maken van de juiste bewaartechnieken kunnen we ons voedselverlies flink beperken.  In deze infosessie gaan we dieper in op de invloed van bewaartechnieken op het voedsel.  De bewaartechnieken die in deze les aan bod komen zijn o.a. koelen, invriezen, inmaken, steriliseren, confituren, konfijten, pekelen, 
 • Goed koelkastbeheer vermijdt voedselverlies (26 april, 21 juni)
  Voelt u het ook? Die ergernis, dat u de overschot van de maaltijd mooi in een bewaardoosje in de koelkast stak, en dan gewoon vergat om er iets mee te doen? Tijdens de sessie komt u meer te weten over de houdbaarheidsdata, waarom niet alle voeding in de koelkast mag en hoe u met enkele simpele tips, het maximale uit uw voeding haalt.

Online sessie

Alle sessies gaan online door in een Zoom-meeting. Heeft u zich ingeschreven? Dan krijgt u enkele dagen vóór de infosessie een mailtje met daarin alle praktische informatie én de link! 

Hoe inschrijven?

 • Via de link hieronder komt u op de webpagina van IGEAN uit en daar vindt u onderaan het inschrijvingsformulier.
 • Elke infosessie start stipt om 20u 's avonds en duurt ongeveer 2 uur.

IGEAN