Fiets kwijt of fiets labelen?

Werd uw fiets onlangs gestolen? Surf dan naar www.gevondenfietsen.be. Alle fietsen die de politie en de gemeenten in Vlaanderen en Brussel onbeheerd terugvinden, worden op de website geplaatst met een beschrijving van hun belangrijksten kenmerken en een foto.

Ziet u uw fiets in de lijst staan? Dan kunt u online een aanvraag doen om hem terug te krijgen.

Iedereen heeft een uniek rijksregisternummer. Als dat nummer op het kader van uw fiets staat, neemt de politie contact met u op wanneer ze uw fiets onbeheerd teruggevonden hebben. Het loont dus zeker de moeite om uw fiets te laten labelen. En daarbij is het nog gratis ook.

Fiets labelen

Het lokaal bestuur Lint graveert niet langer zelf fietsen. Fietspunt – een samenwerkingsverband met de buurgemeenten Mortsel, Boechout, Hove en Kontich – zet deze dienstverlening in opdracht van de gemeente echter verder.

Bij Fietspunt kan u terecht voor het labelen van uw fiets. Tegenwoordig worden fietsen gelabeld, omdat een gravure de fiets vaak beschadigt en de stevigheid van het frame in gevaar brengt. Het label is een zeer duurzame sticker die heel moeilijk te verwijderen is.

Praktisch:

Waar: het fietspunt van Mortsel – aan het station Mortsel-Oude God (op het stadsplein, in de buurt van het stadhuis)

Groten Hof, 2640 Mortsel
Tel: 03 888 81 36

Wanneer: elke werkdag tussen 7u en 19u

Kostprijs: gratis

Vergeet uw identiteitskaart niet mee te nemen! Op het label komt immers uw rijksregisternummer.

Contact

Mobiliteit

Adres
Koning Albertstraat 41 , 2547 Lint Routebeschrijving
Tel.
03 460 13 36
openbarewerken@lint.be