Houtig erfgoed

Houtig erfgoed is een kortere omschrijving voor 'houtige beplantingen met erfgoedwaarde'. Dit zijn beplantingen die kenmerkend zijn voor het werk van de mens, van de natuur of van beiden samen.

Het gaat vaak om oudere bomen en struiken, maar leeftijd is geen beslissende factor. Ze kunnen iets vertellen over de geschiedenis, hun functie,.... Dit vertelt ons meer over hoe onze voorouders eeuwenlang omgingen met deze houtige beplanting. Sommige beplanting had een groot nut voor de samenleving of was eerder van spiritueel belang.

In samenwerking met de Vlaamse overheid willen we het 'Houtig Erfgoed' in Lint op de kaart zetten! Deze inventaris toont een mooie staalkaart van bijvoorbeeld welkomstbomen, dorpslinden, gevlochten veekeringshagen, kapelbomen, vredesbomen en kasteeldreven.

Meer informatie kan je terugvinden op de website van Onroerend Erfgoed.

Wij hebben jou nodig!

Als trotse Lintenaar kan je ons helpen bij het inventariseren! Je hoeft enkel het onderstaande formulier in te vullen, graag met een oude afbeelding of oude plannen waar de bomen, struiken of hagen duidelijk op te zien zijn.

Contact