Covid-19 - Coronavirus en vaccinatiecentrum

De Eerstelijnszone Zuidoostrand Antwerpen, kortweg ELZ ZORA, bestaat uit volgende gemeenten: Boechout, Borsbeek, Edegem, Lint, Hove, Kontich en Mortsel.
 
De AED Studios in Lint boden de nodige ruimte en evenementenexpertise in huis om een grootschalig project als een vaccinatiecentrum op korte tijd op poten te zetten. Alle burgemeesters engageerden zich om alles op alles te zetten om dit een succesverhaal te maken en zo snel mogelijk zo veel mogelijk inwoners te vaccineren.
 
Door één vaccinatielocatie te kiezen, betekent dit een organisatorische en logistieke winst. Door de samenwerking met AED Studios maken de gemeenten niet enkel gebruik van hun expertise in het organiseren en ontvangen van zoveel mensen, maar kunnen we ook de zorginstellingen maximaal ontlasten. In de AED Studios kunnen probleemloos 8 vaccinatielijnen opgezet worden. Dit is belangrijk als blijkt dat de vaccinatie sneller kan dan nu voorzien is. Borsbeek opteert omwille van de huisartsenkring en logistieke redenen aan te sluiten bij het vaccinatiecentrum van Antwerpen. 
 
Het vaccinatiecentrum is momenteel niet meer actief.