Coöperatief wonen

Coöperatief wonen is een innovatief woonmodel: burgers stappen samen in een coöperatieve vennootschap om te kunnen wonen op een manier die voor ieder apart niet haalbaar is. 

Het coöperatief woonmodel is een voor Vlaanderen innovatief model, dat zich positioneert naast de klassiek gekende modellen van huren of kopen van een woning of appartement. Het draagt zo bij aan een ruimere keuzevrijheid op de woningmarkt en dus tot een meer divers woonaanbod.
 
Uitgebreide informatie over wooncoöperaties vind je op de website Coöperatief Wonen van Cera en Architectuurwijzer. Daar staan ook voorbeelden van projecten die inspiratie kunnen bieden voor dit leertraject.
 
In de publicatie Coöperatief wonen in Vlaanderen (Cera, 2020) worden de toepassingsmogelijkheden, de haalbaarheid en de meerwaarde van het coöperatieve ondernemingsmodel binnen de woonsector onderzocht. In de Webinar "In coöperatief wonen: een antwoord op de wooncrisis" delen Peggy Totté (Architectuurwijzer) en Lieve Jacobs (Cera) hun expertise over wooncoöperaties.

Lees hier meer over coöperatieve woonprojecten in Vlaanderen!