Cambio-deelwagens in Lint

Bewoners die niet elke dag gebruik maken van de wagen kunnen in Lint  een auto uitlenen via het autodeelsysteem Cambio. Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD’s, maar voor auto’s. Wie bij Cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. Een Cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt.  Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, ...) hoeft men zich niks aan te trekken, Cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt... of als alternatief voor de vaak minder gebruikte 2e wagen.

Meer informatie

Voor meer informatie over Cambio autodelen kan je terecht bij Cambio op nummer 09 242 32 15 of op www.cambio.be.

Maar je kunt ook langskomen op een infomoment in dienstencentrum "De Schakel", Oud-strijdersplein 1 op maandag 3 juni om 19.30 u.  Deelname gratis en vrijblijvend.

Schrijf je hier in voor het infomoment op 3 juni 2024

Wie in Lint wil autodelen, kan terecht op het ophaalpunt Oud-strijdersplein (Renault Zoë) en ophaalpunt Kerkplein (Citroën C3). Er wordt gestart met 2  deelwagens, 1 elektrisch voertuig (Renault Zoë) en 1 benzinewagen (Citroën C3) met de bedoeling dit aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. De stad ondersteunt deze dienst. Het initiatief komt immers tegemoet aan de lokale parkeerdruk (één cambio-wagen vervangt immers minstens 8-13 particuliere wagens in de buurt) en draagt mee een steentje bij tot een verminderde milieubelasting. 

Cambio autodelen in Vlaanderen/België

Cambio biedt haar diensten al aan in 90+ steden en gemeentes in Vlaanderen. Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van een systeem als Cambio en de groep gebruikers groeit dan ook voortdurend aan. De kaap van 70.000 gebruikers in België werd dan ook al ruimschoots overschreden. In totaal hebben zij ca 2.700 deelauto’s tot hun beschikking.

Hoe werkt cambio autodelen?

Wie aansluit bij Cambio krijgt toegang tot het Cambio-wagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. De gebruiker reserveert de auto van zijn/haar keuze waar hij/zij dat wenst.

Reserveren kan dag en nacht via de CambioApp, via de website of telefonisch. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Openen van de wagen gebeurt met de CambioApp.

Gebruikers betalen een beperkt maandelijks abonnement (4, 8 of 22 euro – formule op ieders maat) en betalen verder enkel in functie van hun gebruik. Wie veel rijdt betaalt wat meer, wie een maand nauwelijks rijdt betaalt enkel het abonnement en die ene of paar ritten. Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof!, …), vaste kosten vallen weg.

Proefaanbod

Inwoners van Lint die nu aansluiten bij Cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat Cambio samen met de gemeente aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod betalen zij geen instapkosten (waarde: €35) en kunnen zij het systeem dus gemakkelijk uittesten.

Kortingscode lintdeelt24 – enkel voor inwoners van Lint en geldig tot en met 15 mei 2024.

Downloads

  • cambio-wervingsfolder-4L_fiche-VLA_2023.pdf
    1,5 Mb

Contact