Bijenvriendelijke scholenworkshop

Gepubliceerd op woensdag 22 mei 2024 om 16:37

Vandaag zoemden zo'n 100 leerlingen van drie Lintse scholen door OC De Witte Merel tijdens een boeiende bijenvriendelijke scholenworkshop. De workshop, georganiseerd door het lokaal bestuur Lint in samenwerking met Natuurpunt en een lokale imker, leerde de kinderen alles over het belang van bijen en hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een bijenvriendelijke omgeving.

De ochtend was gevuld met interactieve activiteiten. De kinderen speelden een pollenspel, legden puzzels van de verschillende bijen, speelden kwartet, maakten een masker en vragen stellen aan de experts van Natuurpunt en de imker.

De workshop was een groot succes. De kinderen gingen niet alleen naar huis met een hoop nieuwe kennis, maar ook met een zelfversierd bijenmasker als herinnering aan deze bijzondere dag.

De bijenvriendelijke scholenworkshop is een van de vele initiatieven die het lokaal bestuur Lint neemt om een bijenvriendelijke gemeente te zijn. Zo werden er de afgelopen jaren al verschillende bijenhotels geplaatst en werden er bloemmengsels uitgedeeld, maar kan je ook aanstaande zaterdag in het gemeentepark terecht voor Bee Happy. Een gratis evenement dat jong en oud leert over het leven van de bijen.

Volgend jaar wordt de scholenworkshop opnieuw georganiseerd! 

Contact