ErgoAstrid

Ik ben Astrid, ergotherapeut, kindercoach en kinderyogadocente.

Een ergotherapeut kan er mee voor zorgen dat ouderen de dag vandaag in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Door samen op zoek te gaan naar een manier of eventueel een hulpmiddel in te schakelen om de dagelijkse handelingen gemakkelijker te laten verlopen en de autonomie van de ouderen te blijven behouden!

Bij ErgoAstrid ligt de focus voornamelijk bij dementie & valpreventie bij ouderen. 

Al spelend ontdekken de kinderen van kleins af aan de wereld. Door te bewegen verbeteren ze zowel hun motorische en zintuigelijke ontwikkeling. Hierdoor krijgen ze meer inzicht in hun eigen lichaam als de omgeving. Bij de meeste verloopt de ontwikkeling vanzelf, maar bij sommige verloopt dit moeilijker.

Psychomotorische therapie kan in zo'n gevallen de ontwikkeling van het kind bevorderen. Het is geschikt om allerlei problemen aan te pakken, niet alleen op vlak van fijne en grove motoriek zoals hand-oogco├Ârdinatie, evenwicht, lateralisatie maar ook concentratie, gedragsproblemen, ...

ErgoAstrid richt zich onder meer op kinderen met ASS, ADHD, leerstoornissen, grove motorische problematiek, lateralisatie, problemen met schoolse vaardigheden waaronder schrijven en rekenen.

Daarnaast geef ik ook kinderyoga

Tijdens deze lesjes leren we op een speelse manier contact maken met onszelf en de buitenwereld. Het ritme wordt bepaald door de kinderen. Jaap, de mascotte, leert ons op een speelse manier yogahoudingen van aap tot boot, ze passeren allemaal. 

Al laatste kan je bij ErgoAstrid ook terecht voor vormingen rond valpreventie en dementie. 

Openingsuren

  • zondag Gesloten