Werkgroep 'Kiemen'

Wie zijn wij?

Wij zijn een groep waar mensen met een kleine portemonnee, mensen die zich eenzaam voelen en mensen met aandacht voor hen die het wat moeilijker hebben zich thuis te voelen. Samen willen we bouwen aan een betere wereld!

De werkgroep Kiemen is destijds ontstaan binnen de parochie O.-L.-V. Geboorte, waarmee we nog steeds samenwerken. We zijn ook actief bij de organisaties Welzijnsschakel én de Vierde Wereldbeweging! We werken daarnaast ook met het plaatselijke OCMW.

Mensen met minder kansen komen bij ons op de eerste plaats. Maar we zijn meer! We zijn een diverse groep mensen, die samen willen bouwen aan een wereld waar iedereen meetelt!

Wat doen wij?

We organiseren allerlei activiteiten die bijdragen tot meer samenhorigheid én gelijkheid! Zo zorgen we voor een gezellig nieuwjaar, een brunch of ontbijt, bingo en vakantietripjes. We geven ook info over "iedereen verdient vakantie" voor wie graag met z'n gezin of vrienden op stap wil. En niet vergeten, wij zorgen voor betaalbare 'suikerenzondag'-feestjes.

We denken ook aan de basisbehoeften. Zo verdeelt Kiemen 2x per maand voeding aan de mensen die via het OCMW naar ons geleid worden. Ook de gemeente draagt z'n steentje bij, door ons telkens te voorzien van verse groenten en fruit. Onze mensen hebben soms ook nood aan goedkope kleding, net als onze asielzoekers. Samen houden we de kledingboetiek open.

Verder organiseren we, samen met het Meihof, tweemaandelijks de Volxkeuken. Iedereen kan er meegenieten van deze lekkere wereldkeuken.

Hoe doen we dit?

Met een groep hardwerkende vrijwilligers. Onze werkingsmiddelen verkrijgen we door de verkoop van bloempjes (kiemen) - in februari (Primula's), in april (zomerbloeiers) en in oktober (Chrysanten).  Met veel aandacht en liefde kunnen deze bloempjes de kiem leggen naar meer geluk en samenhorigheid. 

Wil je graag deel uitmaken van onze groep vrijwilligers, wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je gewoon op de hoogte blijven? Klik hier om je te registreren voor de nieuwsbrief of als actief lid voor de werkgroep.

Sociale media

Contact

De Nieuwe Krik, Liersesteenweg 11 , 2547 Lint
kiemen@itlan.be