Zomervakantie De Marbollen in De Lintwijzer

Gepubliceerd op vrijdag 5 jul 2024 om 08:23

De buitenschoolse kinderopvang (BKO) De Marbollen heeft tijdelijk onderdak gekregen in basisschool De Lintwijzer. Dit in afwachting tot de nieuwbouw in het Lindenhof gerealiseerd wordt. Daarom is De Lintwijzer naast de locatie van de voor- en naschoolse opvanglocatie tijdens het schooljaar, ook de locatie voor de zomeropvang van de kleuters.

Dit brengt uitdagingen met zich mee. Zowel voor de kinderen en begeleiders, maar ook voor de buurt. Wederzijds begrip en geduld is iets dat zeker nodig is om de zomervakantie aangenaam te maken en vlotjes te laten verlopen voor iedereen.

De zomerperiode, waarin uiteraard meer buitenactiviteiten plaatsvinden, betekent ook dat het vrolijke spel van kinderen soms voor extra geluid zorgt. Om de eventuele overlast hiervan tot een minimum te beperken, worden zeker maatregelen genomen. Daarnaast kun je de planning bekijken zodat je meer zicht hebt op de werking van de kinderopvang.

Spreiding van activiteiten
De begeleiders doen er alles aan om de activiteiten goed voor te bereiden en te spreiden, zowel naar locatie (binnen en buiten) als naar aard (rustig knutselen wordt afgewisseld met actieve spelletjes). Op deze manier proberen ze te voorkomen dat er continu een intensief geluidsniveau is.

Geplande uitstappen en sluitingsdagen
Er worden diverse uitstappen georganiseerd en dit wil zeggen dat de kinderen op 26 juli en 23 augustus niet in de opvang zijn tussen 9.30 u. en 16 u. De opvang heeft ook een aantal sluitingsdagen, namelijk op 11 en 12 juli, de week van 29 juli tot en met 4 augustus en op 15 en 16 augustus 2024.

Alternatieve speellocaties
Naast de activiteiten in de opvanglocatie zullen de kinderen ook op andere plaatsen spelen. Zo maken de oudere kleuters op maandag, dinsdag en vrijdag tussen 10u en 16u gebruik van basisschool De Wilg. Donderdag is het sportdag en dan gaan de oudste kleuters op verplaatsing sporten. 

Hopelijk brengt deze informatie over de werking van de zomeropvang wat duidelijkheid. Met bijkomende suggesties of feedback kan je steeds terecht bij het lokaal bestuur.

Contact

Nu gesloten
Vandaag
open van 09:00 tot 12:00 13:00 tot 16:00
Morgen
open van 09:00 tot 12:00
Alle openingsuren Communicatiedienst