Wegenwerken in Hove

Gepubliceerd op dinsdag 7 nov 2023 om 11:31

Werken centrum Hove

Op maandag 6 november startten er wegenwerken in Hove op de as tussen Edegem, Boechout en Lint:

  • Agentschap Wegen en Verkeer start met de werken aan het kruispunt van de N1 en de Edegemsestraat, dat in de loop van de maand november afgesloten wordt voor alle verkeer. 
  • Equans legt in opdracht van Fiberklaar glasvezelnetwerk aan in de Edegemsestraat, Kapelstraat, Sint-Laureysplein, Lintsesteenweg, Boechoutsesteenweg en Mortselsesteenweg. De aanleg gebeurt gefaseerd en start ter hoogte van de Edegemsestraat. Meer informatie over de geplande omleidingen kan je hieronder vinden.

Door de werken in timing op elkaar af te stemmen is het mogelijk de periode waarin het verkeer een omleiding dient te volgen te beperken. De gemeentelijke website van Hove zal in functie van de voortgang van de fasering worden bijgewerkt. De timing is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Doorgaand verkeer volgt een omleiding via:

  • Leliestraat – Wouwstraat – Groenstraat
  • Jan Frans Gellyncklaan – Leon Dumortierstraat – Geelhandlaan

Voor fietsers is een omleiding voorzien via de F1 fietsostrade en de trage weg langs ’t Of in Hove.

Lokaal verkeer

  • Fase 1: werken Equans in de Edegemsestraat

Vermoedelijke duur: 3 werkdagen

Omleiding: Bewoners van de Edegemsestraat en gebruikers van de parking aan het station zullen de spoorweg vanuit het centrum kunnen kruisen. Het andere verkeer volgt een omleiding via de Leliestraat, Wouwstraat en Groenstraat richting Mechelsesteenweg (N1).

  • Fase 2 : werken Equans in de Kapelstraat (Vincent Bavaistraat – Geelhandlaan)

Vermoedelijke duur: 3 werkdagen

Omleiding: Voor de werken wordt de parkeerstrook ingenomen. Er wordt geen hinder verwacht voor gemotoriseerd verkeer.

  • Fase 3 : werken Equans in de Kapelstraat (Leliestraat - Vincent Bavaisstraat)

Vermoedelijke duur: 4 werkdagen

Omleiding: Voor de werken wordt de rijbaan in de richting van het centrum ingenomen. De Kapelstraat is tussen de Leliestraat en de Vincent Bavaisstraat tijdelijk enkelrichting. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Leliestraat-Wouwstraat-Mortselsesteenweg-Kapelstraat. Hove centrum is te bereiken via de Mortselsesteenweg.

Over de volgende fases communiceert het lokaal bestuur Hove in functie van de verdere voortgang van de werken aan het kruispunt en in het centrum. Hou de website in de gaten! 

Downloads