Wegenwerken in buurgemeenten

Gepubliceerd op donderdag 24 feb 2022 om 15:18

Vanaf maandag 21 maart 2022 starten wegenwerken aan de Lintsesteenweg in Duffel (gedeelte tussen Klokkestraat en Roetestraat). De werken duren 115 werkdagen (effectieve werkdagen, zonder feest- en/of verlofdagen en dagen dat er niet gewerkt kan worden door weersomstandigheden). Dit wil zeggen minstens tot eind augustus. 

Het doorgaand verkeer tussen Lint en Duffel zal omgeleid worden via Lier (Lintsesteenweg (Lier) - Mechelsesteenweg).

Daarnaast starten half maart naar alle waarschijnlijkheid de werken aan het fietspad op de N14 Mechelsesteenweg ook nog op. Hierdoor is er voor gemotoriseerd verkeer uitsluitend enkelrichtingsverkeer van Lier richting Duffel mogelijk is. Wat betekent dit concreet? 

Voor auto's:

In geval van gelijktijdige werken zal het verkeer van Duffel naar Lint via Kontich verlopen. Het verkeer van Lint naar Duffel blijft via Lier verlopen.

Voor fietsers:

Werken in Duffel: Fietsers kunnen door de Roetestraat en het Senthout rijden. Om te vermijden dat er op die route ook doorgaand zwaar verkeer rijdt, geldt er een tonnagebeperking tot 3,5 ton.

Voor de veiligheid van de fietsers worden deze straten ook tijdelijk fietsstraat. Dit betekent dat wagens de fietsers niet mogen inhalen en dat er een snelheidsbeperking tot 30 km/u geldt.

Werken in Lier: Als er gewerkt wordt aan het fietspad aan de N14 Mechelsesteenweg worden fietsers omgeleid via het jaagpad naast de Nete.