Verkeersveilig Lint wordt beloond!

Gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2024 om 11:27

Op woensdag 29 mei vond de derde editie van de Dag van de Verkeersveilige Gemeente plaats. De provincie Antwerpen dompelde 124 deelnemers uit 36 Antwerpse gemeenten en 11 politiezones onder in de verschillende aspecten van verkeersveiligheid.

Zes gemeenten werden extra in de bloemetjes gezet: Brasschaat, Lint, Malle, Nijlen, Ranst en Westerlo. Ze werken al minstens 4 jaar aan hun verkeersveiligheidsbeleid via het traject Verkeersveilige Gemeente en realiseerden, in uitvoering van hun verkeersveiligheidsactieplan. In Lint betekent dit:

  • fietsstraten in schoolomgevingen
  • opmaak van een mobiliteitsplan
  • verkeerseducatie: de HEKLA - scholenfietstocht

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Mobiliteit, feliciteert de zes gemeenten en benadrukt het belang van de inspanningen van gemeenten voor de verkeersveiligheid. De provincie Antwerpen ondersteunt hen daarin graag met het traject Verkeersveilige Gemeente: “Door samen te werken met gemeenten en politiezones, willen we de verkeersveiligheid in de provincie Antwerpen verhogen. We helpen hen met de opmaak en uitvoering van de gemeentelijke verkeersveiligheidsplannen.”

Gouverneur Cathy Berx: “Elk slachtoffer in en door het verkeer is steeds weer een slachtoffer te veel. Laten we vooral samen blijven werken aan onze gedeelde ambitie van NUL, ZERO, GEEN slachtoffers meer in en door het verkeer!”Vanuit het traject Verkeersveilige Gemeente ondersteunt de provincie Antwerpen gemeenten en politiezones bij het voeren van een geïntegreerd en structureel verkeersveiligheidsbeleid en wil ze een verkeersveiligheidsreflex installeren. Verkeersveiligheid vergt een brede aanpak die werkt op vijf pijlers: beleid en organisatie, educatie en communicatie, infrastructuur, handhaving en monitoring en evaluatie.

Daarbij begeleidt de provincie Antwerpen 59 gemeenten en steden bij de uitvoering en actualisering van hun verkeersveiligheidsactieplan. Daarnaast werkt ze aan een maximale kennisdeling en opbouw van verkeersveiligheidsexpertise bij lokale besturen en politiezones. Dit doet provincie Antwerpen door begeleiding op maat te bieden, informatie en kennis te delen met een nieuwsbrief, infofiches over veiligheid en een Lerend Netwerk.

Andere partners binnen het traject Verkeersveilige Gemeente zijn de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, vzw Ouders van Verongelukte Kinderen en de Federale Diensten van de gouverneur.

Contact

Mobiliteit

Adres
Koning Albertstraat 41 , 2547 Lint Routebeschrijving
Tel.
03 460 13 36
openbarewerken@lint.be