naar inhoud

Heemkundige Kring "Eugeen Goeyvaerts"vzw

De heemkundige kring Eugeen Goeyvaerts v.z.w.  -gehuisvest in de Oranjerie, gemeentepark Lint- wil objecten en documenten van het  (voornamelijk Lintse)  heemkundig patrimonium verzamelen, bestuderen en tentoonstellen. 

Hiervoor beschikt zij over een documentatiecentrum  (elke woensdag van 14u tot 16u toegankelijk) en over de musea Den Aker, De Roskam, De Ploeg en De Heemtuin  (vrij toegankelijk elke tweede zondag van de maand april tot oktober van 13u tot 18u,  of na afspraak zie www.heemkringlint.net).

Geleide bezoeken voor scholen en groepen kunnen na afspraak,  zie www.heemkringlint.net. 

De resultaten van de studies worden regelmatig gepubliceerd in de reeks "Bijdragen tot de geschiedenis van Lint" en de jaarboeken van de kring. Deze zijn te koop op de heemsite, Oranjerie Gemeentepark Lint.  Ook de brochure van het Eugeen Goeyvaerts wandelpad kan hier gekocht worden.

De Heemtuin zoemt momenteel in op  een collectie oude en vergeten groenten, het gebruik van compost en digestaat (een totaal nieuwe organische grondverbeteraar) en "oorlogsgroenten", dit in het kader van de herdenking van WO I.

 

 

Contactgegevens

adres
Oranjerie Gemeentepark Lint, Koning Albertstraat 412547 Lint
e-mail
guido.beyens@telenet.be
website
www.heemkringlint.net

Secretaris

naam
Gie Beyens
adres
Hoog Heibos 52547 Lint
tel.
03 455 50 40
e-mail
e-mail

Voorzitter

naam
Johan De Vleeschouwer
adres
Ijzerenwegstraat 662547 Lint
tel.
03 455 04 90
e-mail
e-mail
Terug naar verenigingengids
heemtuin

Contact

naam
Gie Beyens
adres
Hoog Heibos 52547 Lint
tel.
03 455 50 40
e-mail
e-mail