Vaccinatiecentrum Zora start met vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar

Gepubliceerd op maandag 3 jan 2022 om 10:32

Op zondag 9 januari is het zover. Dan worden in Lint de eerste vaccinaties gezet bij kinderen tussen 5 en 11 jaar. De jongere inwoners van Lint, Mortsel, Boechout, Kontich, Hove en Edegem zullen er twee prikken krijgen met het kindervaccin van Pfizer. De eerste uitnodigingsbrieven zijn al opgestuurd.

Alle prikken voor kinderen zullen in Lint zoveel mogelijk op een zondag worden gezet. De vaccinaties van de 5-11 jarigen starten op zondag 9 januari en duren, rekening houdende met de nodige twee prikken, minstens zes weken. Er wordt dus elke zondag na 9 januari geprikt en minstens nog tot zondag 20 februari. De eerste drie zondagen worden eerste prikken gezet. De laatste drie zondagen zullen vooral tweede prikken gezet worden.

In tegenstelling met de vaccinatie van de volwassenen werken we voor de kindervaccinaties niet met een uitnodiging waarbij de datum en het uur al vast bepaald zijn, maar zullen ouders zelf een afspraak, een datum en een uur kunnen boeken. Zo kunnen ze ook de prik van eventuele broers of zussen op eenzelfde moment inplannen.

Kiezen voor een zondag biedt veel voordelen. Zo houden we de prikken voor volwassenen en kinderen meer uit elkaar. Beiden hebben immers een andere aanpak nodig. De prikjes op zondag worden gezet door kinderartsen of verpleegkundigen die veel ervaring hebben met kinderen. We gaan voor een warme, gezellige en menselijke aanpak, op kindermaat. We richten ons vaccinatiecentrum op zondag zelfs speciaal in voor de kinderen.

Prikkie
Om helemaal op maat van de kinderen te werken, ontwikkelde vaccinatiecentrum ZORA een mascotte, Prikkie, dat het gezicht zal worden van de campagne.

Praktisch
Net zoals bij de volwassenen, worden de kinderen uitgenodigd door de Vlaamse overheid. Alle kinderen krijgen een schriftelijke uitnodiging. Ouders kunnen ook op myhealthviewer.be of mijngezondheid.be kijken of hun kind al ‘geactiveerd’ werd. Ze vinden er ook de code om je afspraak in te boeken. Dat is belangrijk, want voor de kinderprikken moeten de ouders zelf een moment inboeken. ​
Ouders die een uitnodigingsbrief ontvingen kunnen ook bellen naar het callcenter en daar hun afspraak of afspraken laten inboeken. Het nummer van het callcentrum vinden ze op de uitnodigingsbrief.

Vergeet zeker de Kids-ID niet mee te nemen naar het vaccinatiecentrum. Geen Kids-ID? Een kleefbriefje van de mutualiteit of isi+-kaart kan ook. Zonder een van deze kan je kind niet worden gevaccineerd.

Meer informatie of nog vragen?
Raadpleeg dan de FAQ.