Start Cambio deelwagen in Lint

Gepubliceerd op vrijdag 12 apr 2024 om 11:48

Vandaag is het startschot gegeven voor de lancering van Cambio autodelen in Lint. Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij op 2 verschillende locaties in Lint dag en nacht auto’s klaar staan voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven).

Bewoners die niet elke dag gebruik maken van de wagen kunnen in Lint een auto uitlenen via het autodeelsysteem Cambio. Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD’s, maar voor auto’s.  Wie bij cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. Een cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt.  Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, ...) hoeft men zich niks aan te trekken, Cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt... of als alternatief voor de vaak minder gebruikte 2e wagen. 

Geert Gisquière (cambio autodelen Vlaanderen): “Cambio is financieel echt interessant voor wie minder dan 11.000km per jaar met de wagen rijdt. Brandstof, pechverhelping, verzekering: bij Cambio is alles in de prijs inbegrepen. Kijk even op de kilometerteller van je auto en maak de berekening. Rij je weinig, dan zal je snel zien dat autodelen je heel wat geld kan besparen. Of misschien vormt Cambio wel een interessant alternatief voor de 2e wagen in het gezin? Meer dan 70.000 mensen zijn al van de voordelen overtuigd in België, we hopen dat ook de inwoners van Lint enthousiast zullen gebruik maken van deze gedeelde auto’s.”

Wie in Lint wil autodelen, kan terecht op het ophaalpunt Oud-strijdersplein en ophaalpunt Kerkplein. Er wordt gestart met 1 elektrische deelwagen en 1 deelwagen op benzine, met de bedoeling dit aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. Het lokaal bestuur ondersteunt deze dienst. Het initiatief vervangt immers minstens 8-13 particuliere wagens en draagt mee een steentje bij tot een verminderde milieubelasting.

Proefaanbod

Inwoners van Lint die nu aansluiten bij Cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat Cambio samen met de gemeente aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod betalen zij geen instapkosten (waarde: €35) en kunnen zij het systeem dus gemakkelijk uittesten.

Meer informatie

Voor meer informatie over Cambio autodelen kan men terecht bij cambio op nummer 09 242 32 15 of op www.cambio.be.

Inwoners van Lint kunnen ook langskomen op een infomoment in het dienstencentrum, Oud–strijdersplein op maandagavond 6 mei om 19u30. Inschrijven via cambio.be/lint – deelname gratis en vrijblijvend.

Contact