Seniorenreis naar Rijsel en Doornik

Dienstencentrum De Schakel
  • do 18 augustus 2022 van 07:30 tot 21:30
  • di 23 augustus 2022 van 07:00 tot 21:30

Ga mee op seniorenreis op donderdag 18 augustus of dinsdag 23 augustus! Wat staat er op het programma?

RIJSEL

Een wervelende metropool net over de grens en een echte wereldstad, met zijn 1,3 miljoen inwoners is Rijsel groter dan Brussel.

Tijdens de rondrit met gids ontdekt u er het Vlaamse verleden. De vele bezienswaardigheden passeren één voor één de revue van

de vestigingen van Vauban tot de citadel en het Paleis voor Schone Kunsten. Rijsel heeft één van de meest moderne metronetwerken ter wereld.

DOORNIK

Doornik zal u verwonderen door de mix van cultuur en kunst, sfeer en convivialiteit, gastronomie, en folklore in een decor van indrukwekkend historisch erfgoed. De stad van de Vijf Klokken torens, gebouwd langs de Schelde, is zowat de oudste stad van België. De rijkdom van weleer laat zich voelen in de Doornikse architectuur en de vele kunstschatten. De Notre-Dame kathedraal en het Belfort, allebei erkend als UNESCO werelderfgoed, zijn symbolen van een prestigieus middeleeuws verleden.

Dankzij haar bijzonder machtige positie en rijkdom was de stad ook begeerd door vele koningen, allen hebben zij hier hun stempel gedrukt met de mooie herenhuizen langs de boulevards.

De Schatkamer van de Kathedraal

Het museum van de kathedraal of de “Schatkamer” nabij het  gotische koor, herbergt prestigieuze edelsmeedkunst van de 12° eeuw. De meest indrukwekkende zijn de twee reliekschrijnen: die van Notre-Dame en Sint Luther. Indrukwekkende getuigen van een groots verleden kan je hier bewonderen.

Het Belfort

Het Belfort, sinds 1999 erkend als UNESCO werelderfgoed, is het oudste belfort van België en domineert met haar 72 meter de Grote Markt, boven kan u van een schitterend panorama over de stad en de regio genieten.

Toeristisch treintje

Aan boord van een toeristische treintje kan u de stad en haar opmerkelijke gebouwen, langs haar pittoreske straatjes, gezellige pleintjes, kades en historische wijken bewonderen.

INSCHRIJVEN MET INSCHRIJVINGSSTROOKJE (zie bijlage of onthaal Woonzorgcentrum)

Inschrijvingen: vrijdag 5 augustus van 9u00-12u00 in het dienstencentrum, nadien kan je nog tot en met vrijdag 9 augustus in het dienstencentrum terecht in de voormiddag (9u30-12u30). 

Prijs: 35 euro

Dagindeling:

07u30 : Vertrek Oud Strijdersplein 

09u00 : Morgendstop , koffie met koffiekoek  

10u00-12u30 : Rondrit door Lille, nadien stadswandeling voor diegenen die willen 

12u45 : 3-gangendiner in Lille 

Nadien doorrijden naar Doornik voor bezoek met gids en bezoek aan de schatkamer van de Kathedraal /rondrit met een treintje 

18u00 : We keren huiswaarts

19u00 : Avondmaal in Hamme  

Rond 21u30 : Terug in Lint 

Organisatie

Lokaal Bestuur Lint -Dienstencentrum De Schakel
Oud Strijdersplein 1 , 2547 Lint

Downloads

  • brief seniorenreis 2022 .docx.pdf
    62,1 Kb