naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Preventieve lockdown in opvangcentrum Meihof opgeheven

31 juli ’20 (vr)
Deze beslissing is genomen na onderling overleg tussen Rode Kruis-Vlaanderen, het lokaal bestuur Lint en de centrumarts.

Nadat enkele bewoners van het opvangcentrum in Lint positief testten op het coronavirus, besloten Rode Kruis-Vlaanderen en het gemeentebestuur een preventieve lockdown te organiseren. Op die manier kon de situatie goed ingeschat worden en alle nodige onderzoeken gebeuren. Alles is onder controle waardoor, in samenspraak met de centrumarts, de preventieve lockdown opgeheven wordt.

Door een preventieve lockdown kon:

  • een gecontroleerde setting gecreëerd worden waarbij risicocontacten werden nagegaan;
  • de nodige testen uitgevoerd worden;
  • het verdere verloop zeer nauwgezet opgevolgd worden.

De situatie evolueerde gunstig waardoor Rode Kruis-Vlaanderen samen met het gemeentebestuur en de centrumartsen besloten de preventieve lockdown op te heffen. Het is immers nooit de bedoeling geweest gezonde personen onnodig lang in lockdown te houden.

Strenge maatregelen provincie Antwerpen

Lint behoort tot één van de zwaarst getroffen gemeenten. Er wordt zeer sterk ingezet op sensibilisering zodat de bewoners begrijpen waarom in Lint extra maatregelen gelden en zich er bijgevolg ook aan houden. Wanneer bewoners symptomen vertonen of in contact kwamen met coronapatiënten, worden ze in quarantaine op hun kamer geplaatst in afwachting van hun testresultaat. Bij een positief resultaat, worden ze ondergebracht in een aparte isolatie-afdeling. Alle richtlijnen worden strikt gehanteerd en de situatie wordt elke dag opnieuw geëvalueerd. Wanneer nodig, zal – in overleg met het gemeentebestuur – uiteraard bekeken worden welke stappen moeten ondernomen worden.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 46
e-mail
info@lint.be

Openingsuren

Vandaag: 9 - 12

De gemeentediensten werken op afspraak.

Tijdens de openingsuren kan je terecht in het onthaal van het gemeentehuis voor informatie, het afhalen van aangevraagde producten en om een afspraak te maken als je dit niet van thuis kan doen.

Lees meer artikels over