naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Mondmaskers voor Lintenaren

01 mei ’20 (vr)
Het lokaal bestuur volgt alle regels en normen die door de federale en Vlaamse overheid opgelegd worden op de voet. Daarom was het nog even afwachten wat de mondmaskers betreft wat de nationale veiligheidsraad ging beslissen.
Daar is gemeld dat de hogere overheid mondmaskers voor alle bewoners (dus inclusief de Lintenaren) zal voorzien. Omdat we ondertussen vernomen hebben dat die levering nog even op zich laat wachten, heeft de gemeenteraad beslist om een aankoopprocedure voor mondmaskers via het provinciebestuur te laten verlopen. Dit alles in de hoop om zo snel mogelijk de Lintenaren van een mondmasker te voorzien.
 
Voor alle duidelijkheid: een mondmasker is niet het middel om jezelf te beschermen tegen het COVID-19-virus.
 
Je beschemt jezelf door: 
 
  • 1,5 m afstand houden van elkaar
  • grondige handhygiëne
  • zoveel als mogelijk in je kot blijven
 
Dit zijn de basisregels die blijven gelden en die enorm belangrijk zijn en blijven.
 
Enkel als de veilige afstand van 1,5 m niet gewaarborgd kan worden, draag je een mondmasker om anderen te beschermen. Het kan zijn dat jij besmet bent en dan kan het virus zich via jouw speeksel verspreiden.

Mondmaskers kan je ook zelf maken (maakjemondmasker.be) en er zijn mondmaskers te koop bij de apotheken waar je dan nog deskundige uitleg over het gebruik en hergebruik bij krijgt.

 
 
 
 
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 46
e-mail
info@lint.be

Openingsuren

Vandaag gesloten