naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Debatavond duurzame mobiliteit 19/02 20u te Mortsel.

23 januari ’20 (do)
Ringland organiseert een debatavond over bovenlokale duurzame mobiliteit in de regio Zuidoost-Antwerpen op woensdag 19 februari 2020 om 20u te Mortsel.

Een oplossing voor de verkeersproblematiek rond Antwerpen hangt grotendeels samen met de nood aan een modal shift in de randgemeenten. Daar zijn niet alleen de burgerbeweging Ringland en het burgerwetenschappelijk onderzoek Straatvinken van overtuigd. Het is dan ook een goede zaak dat de keuze voor een 'modal split 50/50' vervat zit in het 'Routeplan 2030' van de Vervoerregio Antwerpen en dat die ook bevestigd werd in het Vlaams regeerakkoord. Er zal echter nog heel wat moeten gebeuren om die modal shift mogelijk te maken, zowel voor de infrastructuur als wat sensibilisering betreft.

Ringland en Straatvinken organiseren daarom in samenwerking met de Vervoerregio een debatavond over de bovengemeentelijke aanpak van duurzame mobiliteit voor de regio Zuidoost-Antwerpen. De stad Mortsel ondersteunt dit initiatief.

De debatavond vindt plaats op 

woensdag 19 februari om 20 uur 
in de zaal van de Parkschool,
Lusthovenlaan 12 in Mortsel.


Agenda van de avond 
We focussen op intergemeentelijke verplaatsingen met de fiets en het openbaar vervoer, evenals de combinatie van de twee (combimobiliteit). Volgende vragen liggen voor:

  • In welke maatregelen voorziet het 'Routeplan 2030' om burgers te stimuleren hun verplaatsingen meer met de fiets en het openbaar vervoer te doen?
  • Wat zijn de belangrijkste knelpunten of verbetervoorstellen bij het publiek? Wat houdt burgers tegen om meer het openbaar vervoer of de fiets te gebruiken? Welke maatregelen zouden ertoe bijdragen dat ze vaker een duurzaam vervoermiddel gebruiken? 
  • Wat kunnen burgers doen om beleidsverantwoordelijken aan hun mouw te trekken?
  • Hoe kan je andere burgers overtuigen om mee de shift te realiseren?  
     

Doelgroep
De doelgroep voor deze debatavond zien we ruim: burgers, lokale beleidsverantwoordelijken, ambtenaren, adviesraden en verenigingen uit de regio van Edegem over Kontich, Mortsel, Hove, Boechout, Lint, Borsbeek, Wommelgem tot Wijnegem.

Deelname

Deelnemen is gratis, maar om organisatorische redenen vraagt Ringland vooraf in te schrijven via Ringland.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 36
e-mail
milieu@lint.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Voor de bespreking van je (ver)bouwplannen, woonkwaliteitsonderzoeken en milieuvergunningen nemen we graag samen onze tijd.

Maak daarom een afspraak op 03 460 13 36.

Donderdag-  en vrijdagvoormiddag is voorbehouden voor afspraken.

Vanaf 16 maart 2020 werkt de dienst voor alle producten op afspraak.
Een afspraak boeken kan vanaf 11 maart 2020.
Zo kunnen wij jouw komst voorbereiden en kan je efficiënter geholpen worden.

Lees meer artikels over