naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Huisvuil inzameling door IGEAN

06 januari ’20 (ma)
IGEAN haalt vanaf 1 januari 2020 ook jouw huisvuil op!

Voor ons afvalbeleid werkt onze gemeente al een hele tijd samen met de intercommunale IGEAN. Zo baten zij voor ons niet alleen het recyclagepark uit, maar verzorgen ook de verschillende ophalingen van o.a. gft en pmd.

Vanaf 1 januari 2020 zal IGEAN met de eigen ophaaldienst in onze gemeente ook de ophaling van huisvuilcontainers voor zijn rekening nemen.

Om dit op een ecologische maar efficiënte manier te doen, heeft IGEAN de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het wagenpark. Zo rijden er maar liefst 12 ophaalwagens op CNG, wat maakt dat ze 50% minder ‘lawaai’ maken, 95% minder fijn stof en 12% minder CO2 uitstoten. Daarnaast zijn de wagens uitgerust met een elektrische belading. Daardoor wordt niet alleen het brandstofverbruik beperkt, maar wordt het effectief aanhaken en ledigen van de huisvuilcontainer ook heel wat stiller.

Wat verandert er voor jou?

In principe niets. Via de ophaalkalender en de app Recycle vind je alle ophaaldata terug. Plaats je container bij voorkeur de avond voor de ophaaldag, maar zeker ten laatste om 6u ’s morgens aan de straatkant. De ophaaltijden in jouw wijk of straat kunnen wel anders zijn. Indien je container tijdig buiten staat, doen de mannen én vrouwen van IGEAN de rest!

Toch nét iets meer…

Jij moet dus niets anders doen, maar wij doen nét iets meer. De ophalers van IGEAN zullen namelijk opnieuw elke straat inrijden en je container ‘aan huis’ ledigen…

Twijfel je soms hoe je jouw afval op een correcte manier kan aanbieden? Surf zeker eens naar www.igean.be/eenmooigebaar. Daar vind je een heleboel praktische tips!

Indien je nog vragen of opmerkingen hebt, aarzel niet om contact op te nemen met IGEAN via www.igean.be/contacteerons of inzameling@igean.be.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 36
e-mail
milieu@lint.be

Openingsuren

Vandaag: 9 - 12 & 13 - 16

Vanaf 16 maart 2020 werkt de dienst voor alle producten op afspraak.
Een afspraak boeken kan vanaf 11 maart 2020.
Zo kunnen wij jouw komst voorbereiden en kan je efficiënter geholpen worden.

Lees meer artikels over