naar inhoud

Bedank jij de Control Cruisers in je straat?

12 september ’19 (do)
Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die de straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook Lint blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser.

 De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken.

Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.Binnenkort verdeelt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde samen met de Vlaamse gemeenten 10 000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de control cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag. 

Wil jij zo'n bord aan je raam hangen? Ga eentje halen in het gemeentehuis - 2de verdieping - dienst mobiliteit.

Nieuwsoverzicht
Control Cruiser

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 36

Openingsuren

Vandaag: 9 - 12 & 17.30 - 20

Voor de bespreking van je (ver)bouwplannen, woonkwaliteitsonderzoeken en milieuvergunningen nemen we graag samen onze tijd.

Maak daarom een afspraak op 03 460 13 36.

Donderdag-  en vrijdagvoormiddag is voorbehouden voor afspraken.