naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De 'nieuwe blauwe zak' nog niet bij IGEAN

05 juni ’19 (wo)
Verschillende mediaberichten gaven aan dat een heleboel plastieken verpakkingen extra in de blauwe zak mogen gestopt worden. Maar dit geldt nog niet voor de gemeenten binnen het IGEAN-werkingsgebied!

Waarom nog niet bij ons?

De uitbreiding wordt door Fost Plus stap voor stap ingevoerd over het hele land. Op die manier krijgt iedereen de tijd om zich goed voor te bereiden. Bij de invoering zijn immers heel veel verschillende partijen betrokken: gemeenten, intercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra, recyclagebedrijven, …

Het is daarom mogelijk dat in een buurgemeente of op je werk de nieuwe sorteerregels al gelden, terwijl dat thuis nog niet het geval is.  Dit werd ook zo gecommuniceerd, o.a. door OVAM tijdens ‘De Ochtend’ en tijdens de verschillende journaals.  De nieuwe regeling start bij intercommunales in Oost- en West-Vlaanderen. Er werd gekozen voor een gefaseerde invoering, vooral omdat de sorteerinstallaties hiervoor moeten worden aangepast.

Wanneer dan wel?

Momenteel hebben we nog geen concrete timing voor de invoering van de 'nieuwe blauwe zak' gekregen van Fost Plus. Het is dus ook voor Lint nog even afwachten… Je mag er natuurlijk op rekenen dat we je tijdig informeren. 

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 36
e-mail
milieu@lint.be

Openingsuren

Vandaag: 9 - 12

Vanaf 16 maart 2020 werkt de dienst voor alle producten op afspraak.
Een afspraak boeken kan vanaf 11 maart 2020.
Zo kunnen wij jouw komst voorbereiden en kan je efficiënter geholpen worden.

Lees meer artikels over