naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Win-Win: De zon is van iedereen.

17 september ’18 (ma)
Win –Win : De zon is van iedereen! Investeer mee in het zonnedak op de sporthal van het OC De witte merel en deel in de winst. Je kan mee investeren in hernieuwbare energie in Lint.

Hoe werkt het? 

Energiecoöperatie ZuidtrAnt legt in samenwerking met het gemeentebestuur een zonnedak op de nieuwe sporthal van OC De Witte Merel. Het zonnedak produceert groene stroom die de gemeente Lint aan een goedkoop tarief kan afnemen, dit gedurende 20 jaar, aan een vaste prijs. Na 20 jaar wordt de installatie eigendom van de gemeente en krijgt de gemeente zo gratis stroom. Goed voor de gemeente, zo zijn we niet meer afhankelijk van de prijsstijgingen van elektriciteit en houden we onze uitgaven onder controle. Het zonnedak wordt geplaatst voor het einde van 2018.

Wat is een energiecoöperatie?

Een energiecoöperatie is een initiatief van burgers die zich samen inzetten voor duurzame energie. Energiecoöperaties voeren met bewoners, lokale besturen en bedrijven energieprojecten uit. Het gaat om projecten rond energiebesparing en investeringsprojecten in duurzame energie uit hernieuwbare energiebronnen.
Energiecoöperatie ZuidtrAnt werkt volgens directe burgerparticipatie. Dit wil zeggen dat inwoners een aandeel kunnen kopen en hierop een dividend krijgen bij winst van de coöperatie. Met deze middelen investeert ZuidtrAnt in projecten. In de jaarlijkse algemene vergadering heeft elke aandeelhouder een stem en kan zo mee beslissen.

Iedereen kan tot 10 aandelen van €100/stuk aankopen.

Interesse of wil je meer weten?

Surf naar Zuidtrant voor meer uitleg en klik op ‘aandeel kopen’.  Bezorg ons je gegevens en zodra de overschrijving in orde is, sta je in ons aandelenregister. Je wordt dan op de hoogte gehouden van al onze projecten en uitgenodigd op de algemene vergadering. Je kan ook een aandeel aan vrienden en familie geven, een geweldig cadeau voor een duurzame toekomst!

Vragen?

Contacteer ons via info@zuidtrant.be

 

Nieuwsoverzicht
transitie naar groene energie

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 36
e-mail
milieu@lint.be

Openingsuren

Vandaag: 9 - 12

Voor de bespreking van je (ver)bouwplannen, woonkwaliteitsonderzoeken en milieuvergunningen nemen we graag samen onze tijd.

Maak daarom een afspraak op 03 460 13 36.

Donderdag-  en vrijdagvoormiddag is voorbehouden voor afspraken.

Lees meer artikels over