naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Strapdag op 21 september

18 juli ’18 (wo)

VRIJDAG 21 SEPTEMBER STAPPEN EN TRAPPEN WE IN LINT NAAR SCHOOL


Naar jaarlijkse gewoonte vindt op de vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september) de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step, gocart of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor mee veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort.

 

Over heel Vlaanderen doen 1450 basisscholen en 135 gemeenten mee aan de Strapdag. Als Octopusgemeente ondersteunt Lint de scholen op het grondgebied waardoor ze mooi materialenpakket ontvangen voor de organisatie van de Strapdag, FLITS (wintercampagne) en Parkour (bewegingscampagne in mei). Er is voor elke leerling een kleurrijk strapbandje en een bladwijzer voorzien. Het pakket bevat ook ballonnen, affiches  en een strapbanner (optioneel) om de school aan te kleden. Het nieuwe straplied, ingezongen door Levende Muziek, zet de kinderen alvast in beweging. Scholen die bovendien een leuk filmpje of coole strapfoto inzenden, maken kans op 1 van de vele prijzen zoals een Octopus Verkeersshow of een praktijksessie Dode Hoek met vrachtwagen. De Strapdag is een campagne van het Octopusplan (Voetgangersbeweging vzw), een organisatie die ijvert voor kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer.


Alle informatie over het Octopusplan en de Strapdag via www.octopusplan.info

Nieuwsoverzicht
strapdag

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 36

Openingsuren

Vandaag gesloten

Voor de bespreking van je (ver)bouwplannen, woonkwaliteitsonderzoeken en milieuvergunningen nemen we graag samen onze tijd.

Maak daarom een afspraak op 03 460 13 36.

Donderdag-  en vrijdagvoormiddag is voorbehouden voor afspraken.