naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Renovatie beschermd landschap "Gemeentepark Lint"

03 juli ’18 (di)
De beheerwerken in het gemeentepark van Lint zijn afgerond. De slechte waterkwaliteit was de aanleiding om een aantal werken in het historische landschapspark te doen. Doel was het park opnieuw in zijn historisch context te plaatsen.

 Wat hebben we al gedaan:

  • We brachten opnieuw licht in de donkerste delen van het park
  • Het slib in de vijver werd geruimd
  • Om de waterkwaliteit in de toekomst te verbeteren wordt het water opnieuw rondgepompt. Hiervoor maakten we gebruik van een bestaande buis onder de bestrating. Het water wordt via een filterzone naar de pomp gezogen en via de ondergrondse buis naar de andere zijde van de vijver gepompt alwaar het via een fontein en een waterval opnieuw in vijver terecht komt. Een bijkomende fontein op het andere deel van de vijver een injector zorgen voor extra zuurstof in het water.
  • We maakten een natuurlijke oeverzone rondom de vijver. Door het waterniveau van de vijver te laten stijgen tot boven de stenen oevermuren zal de oeverzone een nat karakter krijgen, waar amfibieën en waterinsecten van kunnen profiteren.
  • Verder vormden we delen van de eenjarigen om tot bloemrijke vaste planten borders en wordt een deel van het gazon kruidenrijk grasland.
  • De oude platanen aan de oranjerie kregen een verzorgingssnoei en werden beter beschermd tegen bodemverdichting.
  • Houtwallen werden aangebracht om wandelaars op de paden te houden. Deze houtwallen zorgen bijkomend ook voor een grotere biodiversiteit in het park. Houtwallen trekken allerlei insecten en planten aan dit profiteren van dood hout.
  • In het najaar worden nog een aantal bomen aangeplant om de collectie bijzondere bomen aan te vullen.
 

 

Nieuwsoverzicht
Een deel van de vijver werd omgevormd tot een ecologische filter, om de pompen die het water rondpompen te beschermen.

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 36
e-mail
milieu@lint.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Voor de bespreking van je (ver)bouwplannen, woonkwaliteitsonderzoeken en milieuvergunningen nemen we graag samen onze tijd.

Maak daarom een afspraak op 03 460 13 36.

Donderdag-  en vrijdagvoormiddag is voorbehouden voor afspraken.

Lees meer artikels over