naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tuinieren zonder pesticiden. Kleine daad, schoon resultaat!

09 maart ’18 (vr)
Pesticiden zijn schadelijk voor mens en milieu. Maak er deze lente eindelijk komaf mee! Breng ze op zaterdag 21 april 2018 binnen bij ons in één van de deelnemende recyclageparken. In ruil ontvang je een handige voegenborstel (zolang de voorraad strekt).

Planten in de voegen van het terras of onkruid op het wandelpad in de tuin? We grijpen gemakshalve naar pesticiden die schadelijk zijn voor mens en milieu. Ze komen in onze waterlopen terecht en tasten het grondwater aan. Pesticiden bedreigen zo het water waaruit drinkwater gemaakt wordt. Daarom lanceren we samen met de Vlaamse Milieumaatschappij de actie “Een kleine daad, schoon resultaat” op zaterdag 21 april 2018.

 Wees er dus snel bij en kom met je pesticiden naar één van de deelnemende recyclageparken!

Check of jouw recyclagepark deelneemt op http://www.zonderisgezonder.be/gezinnen/deze-recyclageparken-doen-mee

Je bent de hele dag welkom tijdens de openingsuren.

Tips & tricks voor een gezonde tuin of terras

Een tuin of terras onderhouden zonder schadelijke hulpmiddelen is perfect mogelijk. 53% van de Vlamingen doet dit al zonder pesticiden. Zo kan je bijvoorbeeld varens planten op schaduwrijke plaatsen in plaats van gras om mosvorming te vermijden, of door te vegen of te krabben onkruid tussen je tegels verwijderen.

Meer tips & tricks lees je op de handige website www.mijngifvrijetuin.be en volg de Facebookpagina van de Vlaamse Milieumaatschappij!

Tot zaterdag 21 april!

 

Nieuwsoverzicht
logo

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 36
e-mail
milieu@lint.be

Openingsuren

Vandaag: 9 - 12

Voor de bespreking van je (ver)bouwplannen, woonkwaliteitsonderzoeken en milieuvergunningen nemen we graag samen onze tijd.

Maak daarom een afspraak op 03 460 13 36.

Donderdag-  en vrijdagvoormiddag is voorbehouden voor afspraken.

Lees meer artikels over