naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De juiste brief in de juiste brievenbus....

06 oktober ’17 (vr)
 dat is de opdracht van Bpost, elke dag opnieuw…

Bpost behandelt gemiddeld 10 miljoen brieven en 100.000 pakjes… per dag! Zoals voor het adresseren van elektronische post of voor het vormen van telefoonnummers, moeten een aantal regels in acht genomen worden om de taak van uw postbode te vergemakkelijken.

 Laten we eerst kijken naar het adres…

Het adres is de enige informatie die aangeeft voor wie een boodschap bestemd is.

  1. Het adres moet volledig zijn. Het bestaat uit minstens 3 onmisbare lijnen
  • De naam van de bestemmeling
  • De straatnaam, gevolgd door het huisnummer (en waar nodig het busnummer, dat voorafgegaan wordt door het woordje “bus”)
  • De postcode en de plaatsnaam
  1. Het adres moet correct zijn: een straat is bij voorbeeld geen laan
  2. Het adres moet in de juiste vorm en op de juiste plaats op de omslag staan

 De manier waarop je het adres op de omslag aanbrengt, is belangrijk. Hierna enkele regels terzake:

  1. Schrijf leesbaar en met voldoende contrast (rode, groene, … inkt, fluo en inversie (witte letters op donkere achtergrond)) zijn te vermijden.Zorg voor voldoende afstand tussen de regels en lijn op het adres links uit. Als je een vensteromslag gebruikt, let er dan op dat het adres steeds leesbaar blijft in het venster.
  2. Als het adres een busnummer bevat, vermeld dat busnummer en laat het voorafgaan door het woordje “bus” of “box”. Gebruik geen “B, b-bt,#,-,/ “enzovoort.
  3. Laat een ruimte van 3 centimeter van de onderkant vrij voor het drukken van de interne streepjescode, die toelaat de juiste bestemming te kiezen voor de zending.
  4. Gebruik geen “B, BE, NL, FR “… ISO-code voor de postcode. Deze kan de sortering in de war sturen. Stuur je een zending naar het buitenland, schrijf dan de naam van het land van bestemming in hoofdletters onder de lijn met de postcode en de plaats van bestemming.
Nieuwsoverzicht