naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dag van de Trage Weg - 14 oktober 2017

27 september ’17 (wo)
Ontdek het Uilenbos! Op 14 oktober nodigen we je uit op de feestelijke opening van het Uilenbos te Hove.

Het Uilenbos werd door Natuurpunt aangekocht met steun van de gemeente Hove, Provincie Antwerpen en Vlaanderen via het strategisch project ‘Beleefbare open ruimte in de Antwerpse Zuidrand’. Het Uilenbos is erg waardevol, niet alleen omwille van zijn natuurwaarden, maar ook omdat het gelegen is in een landschap met een rijk verleden van meanderende waterlopen, familiale landbouw en het kasteeldomein van Moretus. Met de openstelling wensen de partners hun steentje bij te dragen aan het beleefbaar maken van de open ruimte in de Antwerpse Zuidrand.

Het is niet enkel de Week van het bos, maar het is ook Dag van de Trage weg.

Lint en Hove zetten de trage wegen tussen de beide gemeenten opnieuw in de kijker.
Het Laarzenpad krijgt een vervolg en zal vanaf 14 oktober een verbinding vormen tussen een nieuwe wandellus in Hove door en rond het Uilenbos en het Bos- en beemdenpad te Lint.

Praktisch

We starten om 14u30 aan de jeugdlokalen, Luitersheide 4 te Lint en wandelen samen langs het Laarzenpad en de dreef naar het erf aan de Boshoekstraat 99. Dit erf maakt deel uit van de boerderij in renovatie van Jacques en Lutgarde Reynders. Daar kunnen we genieten van een info- en streekmarktje met animatie voor jong en oud zoals zoete en zotte volksverhalen. Je kan er uiteraard ook de nieuwe wandellus uitproberen. Honden zijn toegelaten op het laarzenpad en op het marktje, maar niet in het Uilenbos. Gelieve hiermee rekening te houden.

Wie later komt, kan uiteraard ook genieten van de markt en de boswandeling.

We vragen om zoveel mogelijk met de fiets te komen, de parkeergelegenheid in de straat is zeer beperkt. Wie toch met de wagen komt, kan die parkeren aan de parking Lerenveld en van daaruit wandelen naar de Luitersheide 4 te Lint, zo'n 350 meter wandelen.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 36
e-mail
milieu@lint.be

Openingsuren

Vandaag: 8.30 - 12

Voor de bespreking van je (ver)bouwplannen, woonkwaliteitsonderzoeken en milieuvergunningen nemen we graag samen onze tijd.

Maak daarom een afspraak op 03 460 13 36.

Donderdag-  en vrijdagvoormiddag is voorbehouden voor afspraken.

Lees meer artikels over