naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Toch nog even wachten op de omgevingsvergunning !

10 februari ’17 (vr)
Het Lints bestuur besliste noodgedwongen om de omgevingsvergunning niet vanaf 23 februari 2017 maar vanaf 1 juni 2017 te implementeren. Vele gemeenten vragen uitstel omdat de softwareleveranciers niet tijdig klaar zijn.

Tijdelijk moeten we dus verder de procedures volgen die geldig waren op 22 februari 2017, dus de regels die golden voor de inwerkingtreding van de omgevingsvergunning.

  • Dit houdt bijvoorbeeld in dat de gemeente:
    de aanvraag voor de bouw van een woning zal moeten behandelen volgens de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening;
  • de aanvraag voor een klasse 2-inrichting zal moeten behandelen volgens het milieuvergunningendecreet (maar de verleende vergunningen moeten dan wel van onbepaalde duur zijn).

Een project voor stedenbouwkundige handelingen van een publiekrechtelijk rechtspersoon moeten we naar Vlaanderen doorsturen. Op basis van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening volgt deze aanvraag immers de bijzondere procedure.

Aanvragen met verplichte medewerking van een architect moeten vanaf 23 februari 2017 alleszins digitaal worden ingediend.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 36
e-mail
milieu@lint.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Voor de bespreking van je (ver)bouwplannen, woonkwaliteitsonderzoeken en milieuvergunningen nemen we graag samen onze tijd.

Maak daarom een afspraak op 03 460 13 36.

Donderdag-  en vrijdagvoormiddag is voorbehouden voor afspraken.

Lees meer artikels over