Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dag van de Trage Weg - zondag 18 oktober 2015

28 september ’15 (ma)
Het landschapspark Zuidrand, Trage Wegen vzw, de gemeenten Lint en Hove nodigen u uit voor de inhuldiging van een nieuwe trage weg tussen de Luitersheide in Lint en de Boshoekstraat in Hove op zondag 18 oktober om 13:00u. Vertrek aan jeugdlokaal, Luitersheide 4.

Het landschapspark Zuidrand zit vol verborgen plekjes. Open landschap - verborgen achter woonwijken en lintbebouwing - toegankelijk en beleefbaar maken voor wandelaars en of buurtbewoners is één van de doelstellingen binnen het open ruimte project Zuidrand. Eén van die plekjes is de Luitersheide op de grens van de gemeenten Lint en Hove. De gemeenten sloegen met Landschapspark Zuidrand de handen in elkaar en samen gingen ze in overleg met aangelanden en eigengaars. Dankzij de bereidwillige medewerking van de lokale landbouwers, particulier grondbezitters en openbare instanties zoals OCMW's en het Agentschap voor Natuur en Bos kan een nieuw wandeltraject tussen beide gemeenten geopend worden.

Op de Dag van de Trage Weg wordt deze trage weg feestelijk geopend door de gemeenten Lint en Hove. De wandelweg zal de Luitersheide verbinden met de Boshoekstraat en loopt door bos en weilanden en over een nieuwe brug over de Luitersheideloop. De weg zal enkel toegankelijk zijn voor de meer avontuurlijke wandelaar. 

Afspraak om 13u aan de lokalen van de jeugddienst aan de Luitersheide 4. Van daar uit wandel je naar Hove en terug. Er wordt nog een drankje voorzien. Einde rond 16u.

Opgelet: 

1) Kom je met de wagen dan parkeer je best op de parking Lerenveld en wandel je naar de jeugdlokalen.

2) Wandelweg is niet toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

3) Stevig schoeisel en laarzen zijn aan te raden.

Nieuwsoverzicht
Wandelweg Lint - Hove

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 36
e-mail
omgeving@lint.be

Openingsuren

Vandaag: 9 - 12

Meer info nodig? Maak een afspraak!

Lees meer artikels over