Mondiaal

Duurzame ontwikkelingsdoelstellngen
Eind september 2015 hebben alle lidstaten van de Verenigde Naties 17 ambitieuze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (ofwel Sustainable Development Goals of SDG’s) goedgekeurd.

Wat houden deze doelstellingen juist in? Welke kansen kan dit nieuw internationaal
ontwikkelingskader bieden? De lokale besturen van Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Hove, Kontich, Lint, Edegem en Mortsel organiseren twee denkavonden om daarachter te komen. De eerste avond is op 19 maart om 20 u. in de raadzaal van Edegem en laat volgende
organisaties aan het woord:

1. Vzw Dreamz India Projecten uit Hove stelt met veel plezier The Voice of Anaikatty voor, een documentaire over een centrum voor tweedekansonderwijs in Anaikatty, Zuid-India.

2. Verschillende Edegemse verenigingen zetten zich dagelijks in voor een rechtvaardigere wereld. Ze delen hun kennis en ervaring. Deze organisaties ondersteunen
lokale projecten, in Latijns-Amerika, Afrika en Azië, die voor de plaatselijke bevolking een duurzame verandering brengen binnen tal van maatschappelijke thema’s: gezondheid, inkomen, onderwijs, lokale economie enzoverder.

3. Om af te sluiten wordt over SDG 5: gendergelijkheid meer duiding gegeven. Liefde, werk, passie, talent, vernuft, ... kennen geen geslacht.
Gendergelijkheid, de 5de SDG in de rij, is een doelstelling waarop veel projecten hun tanden dreigen stuk te bijten. NGO Trias ontwikkelde daarom een gendertoolbox in het Zuiden en stelt die graag voor.

Infoavond 19 maart 2020: GEANNULEERD

Raadzaal, Edegem

Toegang gratis, inschrijven verplicht www.edegem.be/sdgavond

Tweede denkavond: 5 mei 2020: GEANNULEERD

Hoe kunnen we ons project in het Zuiden plaatsen binnen de SDG's? Op welke manier kunnen we met kleine stapjes, bijdragen aan de realisatie van die SDG’s? Begeleiding: Camino Consult. 

Da Capo, Lintsesteenweg 1a, Hove