Klimaatwerf

Wie is VZW Klimaatwerf?

VZW Klimaatwerf, dé werfleider voor een duurzame toekomst! Samen met hun partners, energiecoöperaties ZuidtrAnt en Zonnewind, en de gemeenten Berlaar, Boechout, Edegem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Mortsel, Ranst, Schilde, Schoten, Wuustwezel, Zandhoven en Zoersel zetten wij ons in voor de transitie naar een duurzame lokale gemeenschap in de rand van Antwerpen en de Voorkempen. Hun doel? Iedereen laten genieten van hernieuwbare energie, ook wie de omschakeling niet kan betalen.

Bij VZW Klimaatwerf staan ze voor energieonafhankelijkheid, duurzaamheid en een betere toekomst voor iedereen.

Klimaatwerf is verder onderverdeeld in 3 werven namelijk:

  1. Renovatiewerf
  2. Zonnewerf
  3. Burenwerf

Meer informatie over de werven en wat Klimaatwerf voor jou kan betekenen!

Ontdek het groepsaanbod en renoveer je woning betaalbaar

Kunnen jouw muren ook nog isolatie gebruiken? Is je dak aan vervanging toe? Of denk je aan nieuwe beglazing? Een goede isolatie en beglazing is onmisbaar om je energiegebruik laag te houden en dus te besparen op je energiefactuur. Bovendien verhoog je ook je wooncomfort, zo blijf je lekker warm in de winter en koel in de zomer. Klimaatwerf VZW deed het werk en selecteerden bekwame partners voor elke categorie.  Maak kennis met ons groepsaanbod in: 

– Dak- en zoldervloerisolatie

– Kelderplafondisolatie

– Spouwmuurisolatie

– Beglazing

Hoe werkt het groepsaanbod?

  • Schrijf je in via de knop ‘ontvang een offerte’.
  • Op basis van het type maatregel, geven we je aanvraag door aan een van onze partners.
  • De aannemer neemt contact met je op voor een plaatsbezoek en een vrijblijvende offerte. Pas na het ondertekenen van deze offerte is er een contract tussen jou en de aannemer.
  • De aannemer plant de renovatiewerken in, en gaat voor je aan de slag.

Voor je het weet, is ook jouw woning klaar voor de toekomst!

Ontvang een offerte

Zonnewerf

Prijzen nog nooit zo laag!

Klimaatwerf heeft goed nieuws voor iedereen die overweegt om zonnepanelen te installeren! Eind 2023 zijn de premies voor PV-installaties afgelopen, wat heeft geleid tot stabilisatie op de zonnepanelenmarkt en lagere prijzen voor panelen. Dit betekent dat de kosten voor een gemiddelde installatie nu lager liggen dan vorig jaar, zelfs met de premie meegerekend.

Maar dat is niet alles! Ook de prijzen van thuisbatterijen zijn aanzienlijk gedaald. Dit maakt het voor meer mensen aantrekkelijk om een thuisbatterij te plaatsen, waardoor je nog meer kunt profiteren van de energie die je met je zonnepanelen opwekt.

Investeren in zonnepanelen is nu meer dan ooit een verstandige keuze, zowel op financieel als ecologisch vlak. Niet alleen bespaar je op je energierekening, maar je draagt ook bij aan een schonere toekomst voor onze planeet.

Zonnewerf wijst je de weg naar de zon

Zonnepanelen zijn een interessante investering, vooral op een geïsoleerd en gunstig gelegen dak. Hoe weet je of je dak geschikt is? Welke soorten panelen en omvormers zijn er? Wat is de optimale hoeveelheid panelen voor jouw energieverbruik? Zie jij ook door de bomen het zonlicht niet meer?

Gelukkig is er Zonnewerf, een langdurige samenaankoop mét begeleiding voor zonnepanelen en thuisbatterijen. Onze troef? Gratis, onafhankelijk én persoonlijk advies. Schrijf je nu in voor onze Zonnewerf en ontvang een persoonlijk voorstel.

Schrijf je in voor Zonnewerf

Renovatiewerf

Weet je niet goed waar te beginnen bij de energetische renovatie van je bestaande woning?

De BENOvatiecoachen van Klimaatwerf begeleiden je door het hele proces, van analyse tot uitvoering, om ervoor te zorgen dat je woning zo energie-efficiënt mogelijk wordt. Het doel is niet alleen om energie te besparen, maar ook om je wooncomfort te verhogen en je energierekening te verlagen.

Ze bieden hulp op maat, volgens jouw budget en mogelijkheden. Samen maken ze je woning klaar voor de toekomst.

Hoeveel kost de BENOvatiebegeleiding?

Klimaatwerf werkt met erkende Benovatiecoachen van Fluvius. Dit betekent dat we een beroep doen op de Burenpremie. Dit is een premie die enkel wordt uitgereikt aan renovatiebegeleiders.

Wat betekent dit voor jou?
Elk project vertrekt vanuit de opmaak van een nieuw EPC. Dit certificaat is essentieel om inzicht te krijgen in de huidige energieprestatie en situatie van je woning. Vanuit dit EPC-attest wordt je persoonlijk advies opgemaakt.

Dankzij de Burenpremie van Fluvius kunnen we de kosten heel erg reduceren. Toch is er nog een kleine kost voor jou. We maken onderscheid naargelang het pand (prijzen zijn incl. btw):

  • Appartement: 250 EUR
  • Gesloten bebouwing: 305 EUR
  • (Half)open bebouwing: 365 EUR

Hiervoor krijg je een proef-EPC, en aansluitend een gepersonaliseerd adviesdocument. Als je nadien kiest voor begeleiding krijg je gepersonaliseerde begeleiding bij de werken voor twee maatregelen. Nadien krijg je een eind-EPC van je gerenoveerde woning en we verwijzen je door voor de premieaanvragen. Kortom een totale ontzorging. Voer je minstens één van de geadviseerde maatregelen uit? Dan krijg je na het traject het stop EPC-certificaat terugbetaald. Dit komt neer op 150 euro incl. btw.

De kostprijs geldt voor het hele traject, er zijn geen kortingen wanneer men niet voor de begeleiding kiest.

De maatregelen die in aanmerking komen voor de Burenpremie hebben betrekking tot energie-efficiëntie, minder energie verbruik en duurzaamheid. Dit zijn de volgende: dakisolatie of zoldervloerisolatie, isolatie van buitenmuren, vloerisolatie op volle grond, plafondisolatie, hoogrendementsbeglazing, installatie van een zonneboiler, warmtepompboiler, warmtepomp of ventilatiesysteem.

Wens je nog begeleiding voor de uitvoer van een derde of vierde maatregel? Dan betaal je zelf 400 euro (exclusief BTW) voor de begeleiding per extra maatregel. Ook als je een maatregel uitvoert die niet onder bovenstaande lijst valt. Omdat in deze gevallen geen premies van de overheid worden toegekend. 

Investeer in de Toekomst van Je Woning

Met de expertise van Klimaatwerf en de financiële steun van de Burenpremie, wordt jouw BENOvatietraject eenvoudiger en betaalbaarder. Zet de eerste stap naar een energiezuiniger huis vandaag nog!

Schrijf je in voor Renovatiewerf