Hommelwandeling in Lint

  • za 1 juni 2024 van 14:00 tot 16:30

Tijdens de week van de bij gaan we op zoek naar onze grootste en pluizigste wilde bijen: de hommels. In tegenstelling tot de meeste wilde bijen die 'kleine zelfstandigen' zijn, leven hommels in een sociaal netwerk. Ontdek samen met natuurgidsen Dave en Wouter hoe ingenieus hun netwerk in elkaar zit: van het bouwen van wassen vloeren, het aanleggen van voorraden in een honingbeker, isoleren tot spermabanken. Wist je dat er ook koekoeken onder de hommels zijn?

Deze hommelwandeling zit vol met wist-je-datjes, maar je leert ook verschillende soorten herkennen, hoe hommels bedreigd worden en wat we kunnen doen om hen te helpen.

Het lokaal bestuur Lint gaat in een grote groenzone (Haakveld) volgend jaar gefaseerd maaien. Er werden ook heel wat inheemse struiken geplant (sleedoorn, spork, hondsroos, gelderse roos). Dit zal zeker resulteren in een stijging van het aantal hommels en andere insecten. Aansluitend nemen we een kijkje in een moestuin en boomgaard met tips hoe je zelf bijvriendelijk tuiniert.

Opgelet de plaatsen zijn beperkt, schrijf je snel in! 

Contact