Hoe neem jij deel aan de Koesterweek?

Gepubliceerd op dinsdag 31 okt 2023 om 15:42

De Koesterweek 2023 is gepland van  8 tot 15 december.

Het doel is zoveel mogelijk hartjes in Lint te tonen voor gezinnen die een kind* missen

Lint neemt ook dit jaar deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, de vzw die al bijna 15 jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind*.
Samen met meer dan 200 steden en gemeenten in heel Vlaanderen, hijsen we op vrijdag 8 december de Koestervlag, zodat we een hele week lang ons hart kunnen tonen voor de gezinnen die een kind* missen in Lint.

Het is zo belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor deze gezinnen en dat we laten zien dat we hun verdriet erkennen en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Daarom tonen we met veel liefde ons hart en roepen we al onze inwoners op om tijdens de Koesterweek hetzelfde te doen.

Overal hartjes
De hele week lang willen we samen met onze inwoners zoveel mogelijk hartjes in het straatbeeld brengen: in de etalage bij de handelaars, met hartjesaffiches op ramen en deuren, door het dragen van een hartjespin (bestellen kan via koesterweek.be), op onze sociale media en natuurlijk ook tijdens Wereldlichtjesdag op zondag 10 december. Mensen over de hele wereld steken dan om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kinderen* die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist. 

Tijdens de Koesterweek wil het Berrefonds de sociale media overspoelen met hartjes in alle kleuren, vormen en maten. En daarom lanceert de vzw een heuse Koesterweekchallenge! Vind een hartje in de natuur of tover er eentje op je werkplek, in je sportclub of favoriete gerechtje en deel het op sociale media. Ga ook jij op zoek naar hartjes? Op koesterweek.be vind je alle info. 

Niet zo actief op sociale media? Dan kun je op tal van andere manieren je hart tonen. Stuur een berichtje of kaartje naar iemand in je omgeving die een kind* verloor of laat een bos bloemen afleveren. Elk warm gebaar wordt ontzettend gewaardeerd.

Daarnaast organiseert het Berrefonds van 8 tot en met 15 december nog heel wat andere activiteiten zoals gratis webinars en podcasts rond rouw en verdriet, ook allemaal terug te vinden op koesterweek.be vanaf 8 december.

Downloads