Hartveilig Lint!

Gepubliceerd op dinsdag 19 dec 2023 om 11:43

Afgelopen jaar zette het lokaal bestuur erg in op hartveilige maatregelen:

  • Alle medewerkers van het lokaal bestuur volgden een opleiding van 3u bij het Rode Kruis (lokale afdeling in Lint) om eerste zorgen toe te dienen bij hartproblemen, onder andere door het gebruik van een AED-toestel aan te leren. De 200 medewerkers kunnen naast collega’s en familie ook andere Lintenaren helpen in een noodsituatie. 

  • Het zesde leerjaar van de drie Lintse scholen volgden een EHBO-opleiding. Ervaren lesgevers van “Reanimatie op School” kwamen ter plaatse en zorgden voor geanimeerde lessen zodat de kinderen ook de eerste zorgen kunnen toedienen als dit in een noodsituatie nodig blijkt te zijn. Via het budget flankerend onderwijs konden de drie scholen van deze opleiding genieten. 

  • Alle openbare AED-toestellen op het Lints grondgebied werden, zoals elk jaar, gekeurd. Je kan de verschillende locaties vinden op lint.be/stratenplan.

  • Op 19 december, vanavond, organiseert het lokaal bestuur nogmaals een infoavond over eerste hulp bij baby's en kinderen bij het Rode Kruis in Lint. Een gratis infomoment om ouders te helpen wanneer er iets met het jonge kind gebeurt. 

De eerste zorgen kunnen toedienen aan mensen in een noodsituatie vindt het lokaal bestuur erg belangrijk. Met deze maatregelen zijn er alvast véél mensen klaargestoomd om die hulp te bieden.

Contact

Nu gesloten
Vandaag
open van 09:00 tot 12:00 13:00 tot 16:00
Morgen
open van 09:00 tot 12:00 13:00 tot 16:00
Alle openingsuren Communicatiedienst