Preventie en veiligheid

Veiligheid is een basisbehoefte. Om de openbare veiligheid te creëren werkt de gemeente nauw samen met de hulpdiensten, zoals: de lokale politie en de brandweer. Bovendien dragen artsen, tand- en dierenartsen een belangrijke rol in de gemeente.

De belangrijkste taken van deze dienst:

  • preventieve acties organiseren zoals alcoholcontroles door de lokale politie, tips voor het beveiligen van de woning, het graveren van fietsen,…
  • het opmaken van het gemeentelijk nood- en interventieplan waarin alle procedures opgenomen zijn, die bij een eventuele ramp toegepast worden.
  • De organisatie van de gemeenschapswacht. De gemeenschapswacht is erg herkenbaar door het alom gekende paarse uniform. De gemeenschapswacht is het aanspreekpunt voor de burger voor meldingen rond overlast. Ook voert hij preventieve acties ronde bepaalde problematieken, met als voornaamste doelstelling om de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de burger te verhogen.

Openingsuren & contact

adres
Koning Albertstraat 412547 Lint
Stratenplan
Toon op Google Maps
tel.
03 460 13 57
e-mail
dany.voorspoels@lint.be

Openingsuren

Vandaag: 9 - 12

De gemeentediensten werken op afspraak.

Tijdens de openingsuren kan je terecht in het onthaal van het gemeentehuis voor informatie, het afhalen van aangevraagde producten en om een afspraak te maken als je dit niet van thuis kan doen.