Coronaregels bij podiumvoorstellingen / cultuur

- Het is opnieuw verplicht om tijdens culturele evenementen een mondmasker te dragen, ook als je zit. En dat vanaf 6 jaar.

- Het Covid Safe Ticket (CST) is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar en 2 maanden op evenementen met minstens 50 personen binnen of minstens 100 personen buiten. In praktijk zijn dat (bijna) alle professionele voorstellingen en evenementen georganiseerd door UiT in Lint/vrijetijdsdienst. In het geval van minder bezoekers bij een specifieke voorstelling of evenement, zal de medewerker aan de avondbalie je inlichten dat het CST bij dat event niet verplicht is. Maar je gaat er dus best altijd van uit dat het CST nodig is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Bekijk hier hoe je je CST aanvraagt en/of installeert.

- Bij Grote Zaal-voorstellingen in De Witte Merel (Kommil Foo, Jan Decleir & Ensor Strijkkwartet, Meneer Beer @the festivals,... ) vragen we je om goed op tijd te komen om lange rijen aan de CST-scanning te vermijden (deuren gaan open om 19u).

- Voor alle indoor-voorstellingen of -evenementen die door UiT in Lint/vrijetijdsdienst zijn georganiseerd (ook die op verplaatsing in de kerk O.L.V.-Geboorte, Zaal Roeland, Opvangcentrum Meihof e.a.) gelden zeer strikte veiligheidsmaatregelen cfr. de sectorgids professionele kunsten & het basisprotocol cultuur. Wat wil dit in de praktijk zeggen:
° Constante en grondige C02 meting;
° Extra externe ventilator-units aangekocht die bestuurbaar zijn via het technisch paneel van de techniekers bij de voorstelling. Van zodra de CO2 stijgt, wordt de ventilatie harder ingeblazen. Dit is 100% buitenlucht. Deze ventilatoren nemen we dus ook mee naar voorstellingen op verplaatsing.

Voel je je ziek? Heb je symptomen gehad in de week voor de voorstelling? Blijf dan thuis.

Voor en na de voorstellingen in de Kleine en Grote Zaal (en op buitenlocaties zoals in de kerk of Zaal Roeland) kan je gezellig blijven hangen aan onze bar!

Tot snel bij één van onze voorstellingen.

Contact

Nu open
Vandaag
open van 09:00 tot 12:00 13:00 tot 20:00
Morgen
open van 13:00 tot 20:00

Toezicht op avonden en weekends: volgens bezetting

Alle openingsuren UiT in Lint / vrijetijdsdienst