Campagne 'Van Fruithofke tot Voedselbos'

Gepubliceerd op donderdag 11 jan 2024 om 11:30

Samen met de Nationale Loterij kan de Nationale Boomgaardenstichting vzw aan een inwoner van elke gemeente in Vlaanderen die mee wil doen aan de campagne ‘Van Fruithofke tot voedselbos!’ een gratis starterspakket bezorgen van 2 laagstam fruitbomen, 6 bessen- en frambozenstruiken en een brochure met meer informatie en tips.

Deze gelukkigen engageren zich om in hun buurt als ambassadeurs mensen te stimuleren om ook meer vruchtdragende bomen en struiken aan te planten, zodat ze samen een grote diversiteit aan fruitsoorten en -variëteiten kunnen planten en oogsten.

Het telen en verzorgen van de bomen en struiken gebeurt op een ecologisch verantwoorde manier.

De uitwisseling van ervaringen, maar eventueel ook van een deel van de oogst bevordert de sociale contacten in de buurt.

De eigen, lokale teelt van gezonde vruchten maakt de deelnemers bewust van het belang van vruchtbomen en hun positieve invloed op het klimaat, de biodiversiteit en de onmiddellijke leefomgeving.

Tuin- en fruitliefhebbers kunnen zich aanmelden voor het project via info@boomgaardenstichting.be.

De ambassadeurs krijgen naast het starterspakket ook de nodige ondersteuning voor de verdere verspreiding van het project in hun buurt.

Op de website www.boomgaardenstichting.be zal er onder de rubriek ‘Van fruithofke tot voedselbos’ regelmatig info verspreidt worden over de ecologische teelt van fruit in de tuin.

Op een platform voor de deelnemers worden vragen beantwoord en ervaringen gedeeld.