Bestel je streekeigen groen via de Behaag Natuurlijk actie 2022

Behaag…Natuurlijk is inmiddels 29 jaar oud maar nog steeds springlevend en meer dan ooit nodig! Sinds de start van de campagne heeft ze al enorm veel leven in kleine en grote tuinen gebracht. Daarom herhalen we ook dit jaar deze campagne en streven we naar nog meer levende tuinen. Doe jij ook mee?

Aanbod

We promoten streekeigen en autochtoon plantmateriaal. Alle autochtone planten zijn cursief aangegeven. Je dient het plantgoed binnen de grenzen van de gemeente aan te planten en niet te gebruiken voor beroepsdoeleinden. 

Haagpakketten:
 Er worden 13 verschillende pakketten aangeboden, naargelang de ruimte die je wenst te beplanten. Het plantgoed is tussen 80 en 120 cm groot (behalve de taxus, zie verder). Je kan kiezen uit een divers aanbod van Houtkant en Doornhaag tot een Meiboomhaag en Beukenhaag.

Klimplanten: 
Er is de keuze uit twee soorten: wilde kamperfoelie en bosrank.

Bomen: Er is de keuze uit de knotwilgpoot, Winterlinde, Zomereik en tal van fruitbomen zoals onder meer appel- en peerbomen. 

Bijenhotelletjes: Het gaat niet goed met onze wilde bijen, die zo belangrijk zijn voor de bevruchting van onze bloemen en voor de productie van ons fruit. Geef hen een duwtje in de rug en plaats een bijenhotel.

Nestkasten: Onze vogels en vleermuisjes vinden steeds moeilijker onderdak. Boomholtes worden steeds zeldzamer en huizen worden steeds beter geïsoleerd. Door een nestkastje op te hangen helpt u vogels en vleermuizen niet alleen aan een broedplaats, maar ook aan een schuilplaats tijdens koude en natte (winter)dagen.

Je vind de prijzen en het aanbod terug in de brochure onderaan!

Bestellen

Je kan bestellen tot uiterlijk vrijdag 18 november 2022 om 12u. door:

  • het e-formulier onderaan in te vullen en te verzenden (bestelling komt rechtstreeks bij ons aan).
  • het fysiek invulformulier op het einde van deze webpagina terug te vinden en terug aan ons te bezorgen.
  • het fysiek invulformulier in te vullen en terug aan ons te bezorgen (je kan het vinden en terug bezorgen aan de onthaalbalie van het Gemeentehuis).

Je bestelling is pas definitief na je betaling. Die doe je op ons bankrekeningnummer BE80 0910 0010 1877 met vermelding van “Behaagactie 2022” en "je naam + voornaam". Na goedkeuring van de bestelling zal je een bevestigingsmail krijgen. 

Afhalen

Je kan je bestelling afhalen op zaterdag 17 december 2022, de exacte datum zal u terugvinden op de bevestigingsmail (er wordt met tijdsloten gewerkt) op onze Technische dienst, Lerenveld 17, 2547 Lint (inrit rechts van het recyclagepark Lint).

Als je gebruik wilt maken van het aanbod van gratis compost, dien je een recipiënt mee te brengen naargelang de gewenste hoeveelheid: stevige zak, aanhangwagentje, …. Reken op één emmer per drie plantgaten voor hagen en twee emmers voor het aanplanten van een boom. Er ligt een limiet van 1 m3 compost per adres.

Meer info

Wens je meer info over de juiste samenstelling van de pakketten en welke planten autochtoon zijn? Neem zeker een kijkje op de website van Natuurpunt!

Natuurpunt.be

Mocht je nog met vragen zitten, dan kan je bellen naar de dienst Omgeving of een mailtje sturen naar omgeving@lint.be.

Deze actie draagt bij tot de Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) 11, 12, 13, 15 en 17.

Downloads

  • Behaagactie bestelformulier (1).pdf
    204,6 Kb
  • BROCHURE BEHAAG NATUURLIJK 2022.pdf
    1,8 Mb