Cinema Olympia & Lintse Videoclub: Moonlight

Deze informatie is niet meer actueel!
Moonlight is een Amerikaanse dramafilm uit 2016, gebaseerd op het toneelstuk 'In Moonlight Black Boys Look Blue' van Tarell Alvin McCraney. De film speelt zich af in Miami en is opgedeeld in drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk focust zich op een belangrijke periode in het leven van Chiron, een homoseksuele man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de ...

Wanneer

  • 21 september ’17 (do)
    van 20.00 u tot 22.30 u

Prijs

€ 4,00 (Basistarief: 4,00 €; +60: 3,60 €; -26: 2,80 €)

Reservatie & tickets

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be
website
https://webshoplint.recreatex.be/Tickets/Overview

Waar

naam
OC De Witte Merel
adres
Liersesteenweg 252547 Lint

Info

Moonlight is een Amerikaanse dramafilm uit 2016, gebaseerd op het toneelstuk 'In Moonlight Black Boys Look Blue' van Tarell Alvin McCraney.

De film speelt zich af in Miami en is opgedeeld in drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk focust zich op een belangrijke periode in het leven van Chiron, een homoseksuele man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

Tijdens zijn kinderjaren, toen hij door jongens die hem pestten 'Little' werd genoemd, ontmoet hij de drugsdealer Juan. De man ontfermt zich over de eenzame Little Chiron, die geen vader heeft en wiens drugsverslaafde moeder Paula één van Juans klanten blijkt te zijn. Als tiener wordt Chiron geconfronteerd met agressievere vormen van pesten en probeert hij zijn seksuele geaardheid te onderdrukken. Tot slot is Chiron te zien als een volwassen, stoere man. Hij lijkt volledig veranderd, maar dat alles is slechts schijn om zijn ware gevoelens te verbergen.

Hoewel geen grote Hollywoodproductie, won de film in 2017 de Oscar voor beste film, alsook de Golden Globe voor beste drama. Ook de Oscars voor beste aangepaste scenario en beste mannelijke bijrol gingen naar Moonlight. De acteerprestaties van de gehele cast werden in de verf gezet door de uitreiking van de Independent Spirit Robert Altman Award (bestemd voor het "beste ensemble", regisseur, casting director en de volledige cast van een onafhankelijke film).


NIEUW! Vanaf het najaar 2017 bundelen Cinema Olympia en de Lintse Videoclub (LVC) de krachten en stellen ze trots samen het 15de filmseizoen voor in OC De Witte Merel. Met nóg meer enthousiasme én geloof in een plek voor de betere film, staan medewerkers en vrijwilligers garant voor een 'plezant avondje uit' in jullie ontmoetingscentrum. Naast een kwaliteitsfilm, met zorg uitgekozen door onze filmkenners, geniet je ook van een toffe reportage gemaakt door de LVC over het leven in Lint. Steeds zeer herkenbaar, enthousiast én met liefde gemaakt.

Alle activiteiten