Jonas Winterland - Liever uit balans - UITVERKOCHT

Deze informatie is niet meer actueel!
MUZIEK - Na een korte radiostilte treedt Jonas Winterland terug op het voorplan met een nagelnieuw album. Liever uit balans (2017) is al zijn derde langspeler, na de warm onthaalde voorgangers Mensen zijn gemaakt van dun papier en Zwaartekracht en andere verzinsels. In ijltempo groeide de Leuvense singer-song- writer uit tot een vaste waarde. Hij werd genomineerd voor de Mia’s en songs als ...

Wanneer

  • 02 februari ’18 (vr)
    van 20.00 u

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: 12,00 €; +60: 10,80 €; -26: 8,40 €)

Reservatie & tickets

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be
website
https://webshoplint.recreatex.be/Home

Waar

naam
OC De Witte Merel
adres
Liersesteenweg 252547 Lint

Info

MUZIEK - Na een korte radiostilte treedt Jonas Winterland terug op het voorplan met een nagelnieuw album. Liever uit balans (2017) is al zijn derde langspeler, na de warm onthaalde voorgangers Mensen zijn gemaakt van dun papier en Zwaartekracht en andere verzinsels.
In ijltempo groeide de Leuvense singer-song- writer uit tot een vaste waarde. Hij werd genomineerd voor de Mia’s en songs als Altijd halverwege en Het meisje uit het lied groeiden uit tot vaderlandse klassiekers. De vakpers hoorde echo’s van Eels en Gorki en noemde Winterland “het Nederlandstalige equivalent van Leonard Cohen”.

Het nieuwe album Liever uit balans - met o.a. eerste single Burn-out (meer wil ik niet) - toont dat Winterland nog altijd een patent heeft op poëtische teksten en loepzuivere melodieën. Tegelijk hebben zijn songs een verrassend nieuw geluid gekregen, waarvoor je binnen de landsgrenzen nauwelijks vergelijkingen vindt. Zijn akoestische sound gaat nu een geslaagd huwelijk aan met uitgepuurde elektronica. Denk aan Bon Iver, Christine & The Queens of - iets dichter bij huis - Spinvis. Dat maakt van Jonas Winterland meer dan ooit een unieke stem in de Nederlandstalige muziek en van Liever uit balans zijn meest avontuurlijke plaat tot op heden.

“Een plaat zoals die in het Nederlands nooit eerder is gemaakt. Als tekstschrijver kan Winterland stilaan de vergelijking met de grote Leonard Cohen doorstaan.” (De Morgen)
“Een steengoede plaat. Nu de hindernis van de moeilijke tweede genomen is, ligt de weg naar de eeuwige roem helemaal open.” (Cutting Edge)

“Bloedmooie, trefzekere teksten. Veel beter zijn ze in onze taal niet te vinden. Een emotioneel intelligent en daardoor authentiek album. De perfecte tweede plaat.” (Enola Magazine)

Stem, gitaar Jonas Winterland Piano Jan Borré Cello Jasmijn Lootens


Alle activiteiten