Cinema Olympia & Lintse Videoclub: The father

Een film van Florian Zeller – The father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The silence of the lambs, The two popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The crown, The favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar. Anne zoekt opnieuw een verzorgs...

Wanneer

  • 28 april 2022 (do)
    van 20.00 u tot 21.27 u

Prijs

€ 4,00

Reservatie & tickets

E-ticket bestellen

Waar

naam
OC De Witte Merel
adres
Liersesteenweg 252547 Lint

Contact

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be

Info

Een film van Florian Zeller – The father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The silence of the lambs, The two popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The crown, The favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

Zijn verbluffende acteerprestatie leverde Hopkins zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.

”Aangrijpend en respectvol verslag van dementie” **** De Volkskrant


Speelduur 97 min / geen pauze voorzien
INKOM € 4

Alle activiteiten