Cinema Olympia & Lintse Videoclub: Nomadland

Een film van Chloé Zhao – Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada gaat Fern (Frances McDormand) met een bus op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade. In Nomadland, de derde speelfilm van Chloé Zhao, spelen echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells de mentoren en vrienden die Fern steunen tijdens haar ontdekking van het Amerikaanse we...

Wanneer

  • 19 mei 2022 (do)
    van 20.00 u tot 21.48 u

Prijs

€ 4,00

Reservatie & tickets

E-ticket bestellen

Waar

naam
OC De Witte Merel
adres
Liersesteenweg 252547 Lint

Contact

Telefoon
03 455 12 13
e-mail
uit@lint.be

Info

Een film van Chloé Zhao – Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada gaat Fern (Frances McDormand) met een bus op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade.

In Nomadland, de derde speelfilm van Chloé Zhao, spelen echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells de mentoren en vrienden die Fern steunen tijdens haar ontdekking van het Amerikaanse westen.

Nomadland is de winnaar van twee Golden Globes: voor beste film (drama) en voor beste regisseur. De film is ook de grote winnaar geworden van de Oscars. Zo won het de prijs voor beste film, beste regie en beste actrice (Frances McDormand). Regisseur Chloé Zhao schrijft hiermee Oscargeschiedenis: De Chinees-Amerikaanse regisseur mag zich de eerste vrouw van Aziatisch origine noemen die de prijs voor beste regisseur wint en ze is de tweede vrouw ooit.


Speelduur 108 min / geen pauze voorzien
INKOM € 4

Alle activiteiten